Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/03/2024 03:03:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Els tallers d'estudi assistit de Sant Feliu, un cas de bona pràctica educativa a la comarca

23/06/2017
Lectures: 1652
Els tallers d'estudi assistit de Sant Feliu, un cas de bona pràctica educativa a la comarca

Sant Feliu va acollir aquest dimecres 21 de juny una jornada d'intercanvi de bones pràctiques entre municipis de la comarca que disposen de Plans Educatius d'Entorn. La sessió, organitzada pels Serveis Territorials d'Ensenyament del Baix Llobregat, va tenir lloc al Centre Cívic Les Tovalloles. Es tracta de la primera vegada que es fa una jornada d'aquest tipus a la comarca amb l'objectiu de compartir experiències d'èxit en relació a les moltes activitats que els municipis organitzen sota el paraigües del Pla Educatiu d'Entorn (PEE). 

A la jornada es van aplegar una seixantena de persones, entre tècnics del Departament d'Ensenyament, tècnics d'Educació dels onze municipis del Baix Llobregat que participen en el PEE, inspectors d'educació i directors de centres de recursos del territori.

Durant la sessió es van presentar exemples de bones pràctiques que estan en marxa a Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans i Castelldefels. 

En el cas de Sant Feliu, es van donar a conèixer els tallers d'estudi assistit, un instrument de suport als infants que tenen més dificultats en l'aprenentatge. Es tracta de tallers que s'ofereixen a les diferents escoles de primària i secundària de la ciutat fora de l'horari escolar, i són els mestres de cada centre qui recomanen els alumnes que necessiten aquest reforç. L'objectiu dels tallers d'estudi assistit és afavorir l'èxit educatiu de tots els alumnes, però també millorar la cohesió social i atendre les mancances d'infants nouvinguts sobretot en llengües. Actualment, 9 centres de primària i 2 de secundària de Sant Feliu imparteixen aquests tallers. Una particularitat singular de l'experiència és que el projecte és global, en tan que implica tota la comunitat educativa: l'AMPA, en tant que gestiona el servei, l'Ajuntament, que el finança, les escoles, que l'apliquen, i les entitats de lleure locals, que a través de monitors especialitzats ofereixen les classes a les mateixes escoles.

D'altres experiències que es van tractar en la jornada van ser el Pla Català de l'Esport Escolar a Viladecans i Castelldefels, i un projecte sobre el teatre als centres educatius, de Sant Vicenç dels Horts.

En el marc de la sessió van intervenir Núria Vallduriola, directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat; Jaume Viñals, cap del Servei de Comunitat Educativa. A més, la regidora d'Infància i Educació de Sant Feliu, Mireia Aldana, va fer la cloenda de la jornada. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior