Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

23/06/2018 20:07:54

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

11/07/2017
Lectures: 1110
Comencen les obres de reparació de la teulada de la Masia de la Salut

El proper dilluns, 17 de juliol, començaran les obres d'arranjament de la teulada de la Masia de la Salut. Aquesta actuació, que té un pressupost de 149.910 €, s'emmarca en el conveni de col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola signat el desembre de 2016 per dur a terme tres actuacions destinades a la recuperació i explotació sostenible de la Masia de la Salut i de la finca de Can Ferriol, ambdues considerades elements patrimonials de gran valor. El conveni entre l'Ajuntament i el Consorci del Parc de Collserola estableix el compromís d'ambdues parts de finançar al 50% dels 276.840 € que suposaran els treballs de millora. 

L'acord també preveu l'arranjament del camí de La Salut, principal porta d'entrada al Parc Natural des de Sant Feliu, projecte pressupostat en 50.730 €, que s'iniciarà la tardor d'aquest any. A més, el projecte d'obres inclou l'enderroc dels elements inestables i la consolidació de la façana i les parets de la Masia de Can Ferriol, fixada en 76.200 €, actuació que s'iniciarà a principis de 2018. La previsió és que les tres actuacions estiguin enllestides abans del mes de maig del 2019. Amb les intervencions que es preveu dur a terme es garantirà la consolidació i continuïtat de les masies de la Salut i Can Ferriol. 

L'Ajuntament de Sant Feliu va cedir al Consorci del Parc de Collserola l'any 1998 la gestió de la finca de La Salut per tal de crear una àrea de lleure a la zona, engegar un restaurant a la masia i garantir la conservació i manteniment del parc forestal. De fet, per aquest motiu, l'Ajuntament transfereix al Consorci 30.000 € cada any per a la realització d'aquestes tasques. Alhora, el Consorci també efectua anualment en el terme municipal de Sant Feliu inclòs en el Parc de Collserola tasques de prevenció d'incendis forestals, de manteniment de la vegetació, de neteja de camins, reposició d'infraestructures d'ús públic i de divulgació i educació ambiental, entre altres.  

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action