Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

24/06/2018 05:20:43

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

17/07/2017
Lectures: 796
L'Ajuntament i Aigües de Barcelona signen un protocol per lluitar contra la pobresa energètica

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, i el director general d'Aigües de Barcelona (empresa metropolitana de gestió del cicle integral de l'aigua), Ignacio Escudero, han signat aquest dilluns 17 de juliol un protocol que estableix com actuar de manera conjunta i sincronitzada per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. A l'acte de la signatura també hi han assistit Núria Latorre, directora de Clients d'Aigües de Barcelona, Marta Salamero, directora de Zona de la companyia, així com els regidors Mireia Aldana, Lourdes Borrell i Josep Maria Rañé.

L'Ajuntament i Aigües de Barcelona tenen una llarga trajectòria de col·laboració i disposen d'altres convenis signats amb anterioritat amb l'objectiu d'ajudar els col·lectius més vulnerables del municipi. Amb el protocol d'aquest juliol es fa un nou pas endavant en la relació per tal de garantir l'adequada coordinació entre les parts per fer efectives les mesures urgents per combatre la pobresa energètica. Així, el text subscrit estableix l'obligatorietat d'Aigües de Barcelona de sol·licitar als Serveis Socials de l'Ajuntament un informe de la persona o unitat familiar de la pòlissa de subministrament d'aigua d'aquells habitatges que no hagin fet el pagament del servei i corrin el risc que la companyia els talli l'aigua. En cas que els informes municipals confirmin que es tracta d'una família vulnerable o en risc d'exclusió, Aigües de Barcelona no procedirà a la suspensió del subministrament.

El protocol signat recull també el fet que Aigües de Barcelona haurà de remetre mensualment als Serveis Socials un llistat amb les dades de persones que tinguin 2 o més factures d'aigua impagades o vençudes, per valorar l'existència de risc d'exclusió residencial. L'Ajuntament es compromet a estudiar cada cas inclòs en el llistat en el termini màxim de 15 dies i facilitar la informació a Aigües de Barcelona perquè es procedeixi a la suspensió del subministrament d'aigua només en el cas que es tractin de persones o unitats familiars no vulnerables.

D'altra banda, el protocol també inclou el compromís d'Aigües de Barcelona de fer un contracte de subministrament d'aigua provisional i extraordinari a les famílies que l'Ajuntament consideri que es troben en risc d'exclusió residencial.

El conveni signat, que té una vigència inicial de tres anys, inclou també la creació d'una comissió tècnica de seguiment integrada per dos representants d'Aigües de Barcelona i dos de l'Ajuntament que vetllin pel seu correcte desenvolupament.

L'Ajuntament de Sant Feliu fa anys que aplica polítiques socials per tal de garantir que les persones del municipi tinguin accés als subministraments bàsics (aigua, llum, gas...), així com el dret a l'habitatge. En aquest sentit, en el ple de juny es van aprovar el Pla de Rescat Social i el Pla Local d'Habitatge, dos projectes estratègics que recullen el conjunt de polítiques municipals destinades a atendre les situacions d'urgència social i pobresa de la ciutat, garantint els drets de la ciutadania. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action