Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

18/07/2018 18:37:55

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

26/07/2017
Lectures: 1232
A l'agost s'inicien noves obres de millora de l'espai urbà

Coincidint amb el descens de l'activitat a la ciutat, a l'agost s'iniciaran les obres incloses en el Pla de millores de l'espai urbà que van resultar més votades al procés participatiu dut a terme a la tardor de 2016. A més, des de finals de juny estan en marxa altres actuacions com les obres de reforma de l'escola Salvador Espriu i una vuitantena d'arranjaments menors a la via pública. 

En el marc del Pla de millores de l'espai urbà es faran 9 actuacions que, en termes generals, consistiran en l'adequació de guals i passos de vianants, la creació de plataformes elevades, guals de vehicles i encaminaments per a persones invidents, així com la pavimentació de voreres i calçades, la millora de la senyalització i la il·luminació en espais públics, i la renovació de jocs infantils i l'adequació de parcs i zones de lleure.

En concret, es millorarà l'accessibilitat en 6 cruïlles de carrers. A més, es farà la redefinició de l'espai entre els carrers de Daoíz i Velarde i Josep Ricart, actuació que permetrà pacificar el trànsit i fer més segura la cruïlla a partir de la renovació dels paviments, la senyalització i el clavegueram. 

També s'actuarà en el parc d'Europa, on es renovaran els jocs infantils en mal estat, s'instal·larà un gronxador per a infants amb discapacitats i es millorarà la il·luminació del camí interior del parc. 

Les obres d'estiu suposaran també la creació d'un nou espai d'oci a la pineda de la Salut, on s'ubicaran jocs infantils i aparells per a la pràctica esportiva. 

Les actuacions aprovades s'han pressupostat en 293.686,29 € (IVA inclòs) i les obres es duran a terme entre els mesos d'agost i octubre de 2017. Els diners que falten fins arribar al pressupost assignat de 400.000 € per a les obres d'estiu es destinaran a altres actuacions de millora de la via pública. 

Unes 200 actuacions menors a la via pública, de maig a juliol

Des del mes de maig i fins a finals de juliol s'hauran dut a terme a la ciutat al voltant de 200 actuacions menors, consistents sobretot en arranjaments de petita envergadura en voreres i escocells dels arbres. Durant el mes de juliol se n'estan executant la darrera vuitantena, que suposen petites intervencions en els diferents barris, i que tenen un cost de 60.000 €.

Entre les obres d'aquest juliol que inclouen arranjaments de més transcendència, destaquen les dels carrers del Pla i Joan Antoni Samaranch, el passeig del Canal i el passatge de Sant Joan amb Laureà Miró. A més, també durant el mes de juliol es repararan diverses escales de les terrasses del Palau Falguera. 

Reformes importants a l'escola Salvador Espriu 

Durant l'estiu es faran també diferents treballs de millora de l'edifici de l'escola de primària Salvador Espriu. L'actuació, que finalitzarà al desembre, inclou la substitució de la fusteria exterior per elements d'alumini, la renovació de les persianes per millorar l'aïllament tèrmic del centre, així com la substitució de les portes de les aules. També es reformen alguns lavabos de l'escola i es fa un servei adaptat a la planta baixa. L'obra, adjudicada per 521.268 € (IVA inclòs), suposarà també la instal·lació de leds, la renovació del circuit de calefacció, així com tasques de pintura de l'espai. 

El procés participatiu de les obres d'estiu de 2018, a punt 

L'Ajuntament engegarà després de l'estiu un nou procés participatiu per tal que la ciutadania pugui decidir les obres d'estiu que es faran a la ciutat el 2018. Les dates i metodologia del procés es donaran a conèixer properament. 

Documents relacionats:
Planol Obres estiu 2017
Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action