Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

17/07/2018 09:39:25

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

28/07/2017
Lectures: 742
En el ple de juliol s'aprova la liquidació del pressupost de 2016 i una moció contra l'especulació immobiliària

En el ple municipal de juliol, celebrat el dijous 27 de juliol, es van tractar un total de 19 punts, entre els quals 3 mocions. Un dels punts més importants de la sessió va ser l'aprovació del compte general del pressupost de l'Ajuntament corresponent a l'any 2016, que es va aprovar amb els vots a favor de l'Equip de Govern (ICV-EUiA i PSC), les abstencions de C's i el regidor no adscrit, i els vots en contra de PP, VSF, PDeCAT i ERC.

En la mateixa sessió també estava previst aprovar el protocol d'actuació contra les agressions sexistes en festes, que finalment es tractarà en el ple de setembre, ja que es va acordar que prèviament a l'aprovació en la sessió plenària es vol que el protocol rebi el vistiplau del Consell Municipal de Dones. Aquest document, que es va aplicar per primera vegada al maig passat de forma pilot coincidint amb la celebració de les Festes de Primavera, defineix com actuar quan es detecti una agressió sexista. L'objectiu és lluitar contra aquest tipus d'agressions, garantir la seguretat de les dones, i promoure el respecte entre els dos sexes durant actes festius.

Pel que fa a les mocions, es va aprovar per unanimitat una moció de la Junta de Portaveus sobre la gestió municipal de pisos de la Sareb (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària). L'Ajuntament i l'Institut Metropolità del Sòl (IMPSOL) estan en tràmits amb la Sareb per poder adquirir la promoció del carrer de General Manso, 43, on hi havia la previsió de construir 56 habitatges, una obra que està parada des d'octubre de 2012. L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, va explicar que "s'està negociant amb la Sareb el rescat d'aquest edifici per poder dedicar la major part possible a polítiques públiques d'habitatge de lloguer". En aquest sentit, va lamentar que la Sareb estigui especulant i reclami ara un preu superior al que s'havia determinat a l'inici de les converses per a l'adquisició de la promoció. Així, en el text de la moció s'insta al Ministeri d'Economia a fer canvis en la Sareb perquè col·labori amb les polítiques adreçades a garantir el dret a un habitatge digne i prioritzi la funció social de l'habitatge. Alhora, la moció també demana que la Sareb faciliti un informe sobre els habitatges que formen part dels seus actius. 

Una altra moció que es va sotmetre a votació al ple però que finalment va ser rebutjada va ser la presentada pel regidor no adscrit, Luis Serrano, en relació al mercat ambulant. La moció, defensada per un veí del barri Falguera, demanava fer un estudi per valorar les millors zones de la ciutat on reubicar el mercat dels dilluns, que des de fa anys té lloc al carrer de Sant Josep. La petició va rebre el suport del PP, VSF, C's i ERC, el vot en contra d'ICV-EUiA i PSC, i l'abstenció de PDeCAT. L'alcalde va explicar que l'Ajuntament està treballant en un estudi sobre el mercat ambulant per millorar aspectes relacionats amb el seu desenvolupament. 

També la secció sindical de la UGT de l'Ajuntament va presentar una moció al ple junt amb els grups municipals d'ICV-EUiA i PSC, en defensa dels treballadors i treballadores de les empreses multiserveis. El text, aprovat amb el suport de C's, PDeCAT, ERC i el PP (excepte en el punt 4) i el vot en contra de VSF, proposa prendre mesures perquè les empreses reconeguin els convenis sectorials de referència. Alhora, insta la Generalitat a incrementar el nombre d'inspectors de Treball i a crear un òrgan que persegueixi el que UGT considera un frau encobert a la Seguretat Social. També es proposa convocar una mesa de negociació per crear un pacte entre sindicats, patronal i administracions en l'àmbit de Sant Feliu per regular les subcontractacions.

D'altra banda, en el ple de juliol també es va aprovar provisionalment la modificació puntual del Pla General Metropolità a l'àmbit d'Armenteres, amb els vots a favor de ICV-EUiA, PSC, ERC, PDeCAT, VSF, PP i el regidor no adscrit, i l'abstenció de C's. La regidora d'Urbanisme, Lídia Muñoz, va explicar que en el ple d'abril passat es va fer l'aprovació inicial d'aquest planejament i que "actualment s'està treballant en el projecte d'urbanització". La parcel·la afectada es troba a l'entrada de la ciutat, i inclou els carrers d'Armenteres, Anselm Clavé, Sant Antoni i Josep Maria de Segarra, i permetrà a Sant Feliu guanyar nous espais verds i d'equipaments.

També en l'àmbit urbanístic es va aprovar la resolució de les al·legacions i l'aprovació provisional del pla especial Can Canaris, amb els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC, PDeCAT, VSF, PP i el regidor no adscrit, i les abstencions d'ERC i C's.

En el marc del ple de juliol també es va aprovar la concessió de subvencions a més d'una quinzena d'entitats locals per al desenvolupament de la seva activitat durant el 2017. Les subvencions van rebre el suport de totes les forces polítiques, excepte VSF que es va abstenir. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action