Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

25/06/2018 02:24:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

08/09/2017
Lectures: 635
S'instal·len desfibril·ladors en diversos equipaments esportius

L'Ajuntament ha començat a instal·lar desfibril·ladors en diverses instal·lacions esportives de la ciutat. En concret, aquesta setmana s'ha posat el primer aparell a la Zona Esportiva de Les Grases, que donarà servei al Pavelló d'Esports Andrey Xepkin i al camp de futbol les Grases. A més, a partir del 15 de setembre se n'instal·laran quatre més: un desfibril·lador a l'Estadi Municipal d'Atletisme, dos al Palau d'Esports Juan Carlos Navarro (un a la pista i un altre a la zona de les grades), i un altre aparell al camp de futbol Falguera. Tots els aparells estan connectats amb el telèfon d'emergències 112.

Al marge d'aquests cinc nous desfibril·ladors, El Complex Municipal de Piscines, els ambulatoris de la ciutat, la Policia Local i la Creu Roja ja disposen d'aquest tipus d'aparells.

Els propers dies 25, 26 i 27 de setembre es faran cursos de formació adreçats específicament a les persones vinculades a les entitats usuàries de les instal·lacions esportives on s'instal·len els desfibril·ladors per aprendre a manipular els aparells.

Tallers de primers auxilis

L'Ajuntament ofereix des de l'any 2016 cursos de formació per saber com actuar en situacions d'emergència. Es tracta de tallers en què els participants (adults i joves) aprenen els principis bàsics de reanimació i ressucitació, així com les maniobres de primers auxilis. En el cas de les persones adultes també aprenen a manipular els desfibril·ladors.

Durant l'any 2016 es van realitzar 27 tallers a la ciutat, en què van participar 150 alumnes de 3r i 4t d'ESO de diversos centres formatius del municipi, així com 240 persones adultes. Durant l'any 2017 s'han continuat fent tallers sobre el tema, i la previsió és continuar oferint formacions d'aquesta mena també al 2018. 

En els tallers han participat tant treballadors i treballadores municipals, com persones de les AMPA de la ciutat, d'entitats de lleure i esportives, professorat i persones vinculades als centres cívics. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action