Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

24/06/2018 20:54:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

12/09/2017
Lectures: 1222
Més de 7.000 alumnes comencen el nou curs 2017-2018 a Sant Feliu

Avui dimarts 12 de setembre més de 7.000 alumnes han iniciat el curs acadèmic 2017-2018 a les escoles i instituts públics i concertats de Sant Feliu. D'aquests, més de 2.000 estan matriculats al cicle d'Educació Secundària Obligatòria, una xifra lleugerament superior als que ho van fer en el curs passat. Fins a 435 alumnes començaran el curs a P3, mentre que a Batxillerat, entre els centres públics i els concertats, 450 inicien el seu periple a secundària.

D'altra banda, a les escoles bressol municipals s'han cobert 411 places per a infants d'entre 0 i 3 anys, gràcies a l'ampliació d'espais que han permès cobrir completament la demanda a Sant Feliu. Especialment ressenyable en les novetats d'aquesta etapa educativa és l'habilitació d'una aula multisensorial a l'escola Tambor, espai que permet atendre els infants amb discapacitats, treballant de manera integral l'aspecte físic i cognitiu dels infants. L'aula s'ha equipat a través del conveni amb Nexe Fundació d'atenció a la infància amb pluridiscapacitat, i és el primer espai d'aquestes característiques habilitat en una escola ordinària de tot Catalunya.

El curs 2017-2018 a Sant Feliu arrenca també amb altres novetats importants: d'una banda la creació d'una Aula AIS (Aula Integral de Suport) situada a l'escola Gaudí que atén les discapacitats en el marc de la salut mental; i de l'altra l'IFE, Itinerari Formatiu Específic que es realitzarà a l'Escola Xamfrà Sant Miquel. Tots dos són projectes d'àmbit comarcal que Sant Feliu, com a capital del Baix, acull en aquests dos centres del municipi.

La matrícula a l'Escola Municipal de Música per a aquest curs se situa en 525 alumnes. De tota manera, el nombre d'alumnes encara pot augmentar ja que la matrícula és oberta durant tot el curs.

El procés de matriculació en el cas de l'Escola de Persones Adultes encara està obert. Les persones interessades tenen una darrera oportunitat d'inscriure's com a nova demanda al centre situat a la carretera Sànson 74, de 9.30 a 11.30 h, i de 18 a 20 h.

Petites i grans millores als centres

Molts dels alumnes que s'han incorporat a diversos centres s'han trobat amb diferents canvis i millores realitzades durant l'època estival. Com tots els estius, l'Ajuntament ha aprofitat l'aturada de les aules per dur a terme diferents obres de millora en les instal·lacions de les escoles públiques i de les escoles bressol municipals, així com en els trams de la via pública dels voltants d'aquests centres.

Destaca especialment la reforma integral portada a terme en l'escola Salvador Espriu, que en paraules de la regidora d'Educació Mireia Aldana (feu clic per escoltar l'àudio) "podríem dir que pràcticament hem tocat estructura, des de tots els lavabos del centre, tota la part d'infantil s'han renovat sostres, s'han fet tancament de finestres i persianes, o s'ha renovat i sectoritzat la iluminació i la instal·lació elèctrica". Els escolars d'alguns centres també han trobat a la seva tornada nous roserars als patis que mantindran els Amics de les Roses i permetran desenvolupar el programa Sant Feliu Ciutat de les Roses també en clau educativa.

La conferència inaugural d'aquest curs, que enguany anirà a càrrec de Gerardo Echeita, professor de la Universitat Autònoma de Madrid, tindrà lloc el proper 22 de setembre, a les 13 h, a l'auditori del Palau Falguera.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action