Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
17/10/2018 22:15:45

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

15/09/2017
Lectures: 1214
Els oficis artesans, protagonistes de la IV Setmana del Patrimoni de Sant Feliu

Sant Feliu de Llobregat celebra del 18 al 29 de setembre la IV Setmana del Patrimoni, que proposa fer un viatge al passat per descobrir els oficis artesans. A través de taules rodones, exposicions, conferències i itineraris guiats es proposa conèixer com han evolucionat ocupacions avui desaparegudes o transformades per la modernitat com les de ferrer, forner, fuster, terrissaire, carreter, sastre o pagès, entre d'altres. Sens dubte, la Setmana del Patrimoni esdevé una oportunitat excel·lent per fer-se una idea de com era el Sant Feliu des de finals del segle XVIII, i assabentar-se, per exemple, que al municipi hi havia una gran varietat d'artesans de l'argila i el torn que fabricaven estris de la llar o testos manualment. També es podrà conèixer la història de l'escorxador municipal, on el bestiar es marcava amb un tampó de tinta vermella que duia dibuixat l'escut de la ciutat abans de verificar el seu bon estat de salut per ser sacrificat. Els camps de conreu que fins ben entrat el segle XX van ser el motor econòmic de la ciutat, també tindran protagonisme a la Setmana, i seran l'excusa per explicar les feines dels pagesos i l'activitat del Sindicat Agrícola.

En la quarta edició de l'esdeveniment, a més de les propostes obertes a tothom (totes gratuïtes, excepte la caminada pel Parc de Collserola), hi ha també una sèrie d'activitats adreçades específicament a les escoles. Així, els centres educatius tenen la possibilitat de participar en visites guiades a una mostra d'eines manuals del camp, visitar les restes arqueològiques de la Penya del Moro o conèixer la història que hi ha darrera del Palau Falguera. Alhora, els alumnes del Col·legi Mare de Déu de la Mercè ofereixen una ruta teatralitzada sobre l'ofici dels constructors i arquitectes de Sant Feliu.

Entre les activitats de la Setmana del Patrimoni, destaca l'exposició 'Finestres al passat de Sant Feliu', una mostra que es podrà veure en diferents carrers del municipi, i que consisteix en plafons explicatius dels oficis amb informació detallada sobre els oficis artesans que van forjar el caràcter de la ciutat.

La Setmana del Patrimoni està coordinada per l'entitat Arrels Locals, amb la participació de totes les entitats que formen la Mesa de Patrimoni (CECBLL, USLA, ACBL, Amics de les Roses, ARES, Kaledoscopi i AESLL) i els col·laboradors Unió de Pagesos, Biblioteca Montserrat Roig, Rubricatum, poble de Vallvidrera, col·legi Mare de Déu de la Mercè, Parc Agrari del Baix Llobregat, Ajuntament de Sant Feliu i Diputació de Barcelona. El principal objectiu de la iniciativa és divulgar el passat de la ciutat i convidar la ciutadania a reflexionar sobre la importància de la conservació del llegat històric de cara al futur.

Els primers autobusos
En el marc de la Setmana del Patrimoni es presentarà un llibre que repassa la història de l'empresa de transport Soler i Sauret en el període de 1925 a 1990. La companyia d'autobusos, ubicada a Sant Feliu, ha evolucionat en paral·lel als canvis de la ciutat. A més, del 20 de setembre al 15 d'octubre es podrà veure una exposició sobre la trajectòria de Soler i Sauret sota el títol "Breu història de la companyia Soler i Sauret de 1925 a 1990", a la sala d'exposicions del Palau Falguera.

Més informació: http://santfeliuabans.cat

 

 

Documents relacionats:
Setmana del Patrimoni 2017
Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar