Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

23/07/2018 17:17:51

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

11/10/2017
Lectures: 1173
Mesures de seguretat durant la Festa de Tardor

Amb l'objectiu de garantir la seguretat durant la Festa de Tardor i, especialment, en les activitats de foc, es posaran en marxa diverses accions per evitar incidents i garantir l'assistència immediata dels serveis d'emergències i de les forces de seguretat, en cas que sigui necessari.

Així, s'incrementa la presència d'agents de la Policia Local al carrer, així com dels efectius de la Creu Roja i de l'ADF. A més, s'habiliten panells informatius en diferents punts amb un plànol on es marquen les zones de risc durant les activitats de foc, així com la ubicació d'un hospital de campanya, d'ambulàncies i del personal de seguretat. També s'han lliurat als alumnes dels centres de secundària un fullet amb consells per sortir de nit de manera responsable.

D'altra banda, també s'han establert mesures en el Pla d'Autoprotecció per a l'espectacle d'encesa del campanar i per al correfoc, entre les quals destaca la definició d'una zona de seguretat a la plaça de la Vila per a les persones amb mobilitat reduïda o l'activació d'una sirena d'avís i l'encesa d'una bengala vermella en cas d'accident greu. També s'incrementen els punts de la plaça on hi haurà extintors i mànegues contra incendis.

A més, per tal d'evitar qualsevol tipus d'agressió masclista, es torna a posar en marxa la campanya No és no que ja es va iniciar a les Festes de Primavera com a experiència pilot, amb l'objectiu d'oferir cobertura a les dones que es puguin sentir agredides sexualment i fomentar el respecte a les dones. Així, si una dona se sent assetjada durant la celebració de la Festa de Tardor, haurà de buscar els punts lila ubicats a les barres de les entitats ciutadanes que han fet la formació o bé adreçar-se als agents implicats en el protocol d'actuació (informadors de salut, personal de barres, Creu Roja, seguretat).

Les mesures que s'activen per la Festa de Tardor són fruït del treball realitzat per la Comissió de Seguretat de les festes, integrada per representants de l'Ajuntament, Policia Local, Creu Roja, Voluntariat de Sant Feliu, la Federació d'Entitats Tradicionals de Sant Feliu de Llobregat (FETS) i tècnics del Departament de Cultura. Aquesta comissió ha fet una valoració del risc de les diferents activitats de la festa i han definit diferents mesures que s'afegeixen a les que ja hi havia establertes en les edicions anteriors de la Festa de Tardor.


 

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action