Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

24/06/2018 16:35:25

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

10/11/2017
Lectures: 1191
Comencen els actes de reconeixement al moviment veïnal dels anys 70

Els propers dijous 16 i divendres 17 de novembre la lluita veïnal de la dècada dels 70 tindrà molt de protagonisme a la nostra ciutat. Es donarà a conèixer el guanyador del concurs del mural de la plaça de La Salut i s'homenatjarà als protagonistes de les reivindicacions històriques, que van fer possible la ciutat que avui tenim.   

El dijous 16 de novembre a les 18.30 h es farà una taula rodona, organitzada per la Fundació Contorno Urbano i l'Ajuntament al Centre Cívic Les Tovalloles, que sota el títol "Comissariat i muralisme" pretén aprofundir en les implicacions, l'impacte i la metodologia d'aquest binomi. A la taula rodona hi participaran com a ponents Jaime Rojo (Brooklyn Street Art), Mònica Campana (Living Walls Atlanta), Verónica Werckmeister (Programa muralístic Vitoria-Gastéiz), Fernando Figueroa (investigador Art urbà i muralisme) i Esteban Marín (Fundació Contorno Urbano). 

Tots ells són, a més, membres del jurat professional internacional que aquesta mateixa setmana donarà a conèixer el nom de l'artista o col·lectiu guanyador del concurs que s'ha convocat per realitzar el mural de gran format a la plaça de La Salut i que simbolitzarà la lluita veïnal. 

Divendres 17 de novembre, a les 19 h, l'Auditori del Palau Falguera serà l'escenari d'un acte ciutadà de reconeixement als homes i dones que van formar part de les lluites veïnals de la Transició a la nostra ciutat. A tots ells se'ls anomenarà i se'ls lliurarà un diploma de reconeixement, en alguns casos a títol pòstum. A l'acte, que comptarà amb la participació dels portaveus de tots els grups municipals, es projectarà un vídeo que dona veu a les persones que van fer possibles aquestes reivindicacions veïnals.També s'obrirà al públic l'exposició "La memòria present. Les lluites veïnals al Sant Feliu dels anys 70", realitzada pel Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action