Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

24/05/2018 21:52:59

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

29/11/2017
Lectures: 639
Les escoles impulsen accions sostenibles en el marc de la Setmana Europea de la prevenció de Residus

Els i les alumnes dels diferents centres educatius de Sant Feliu han desenvolupat diferents activitats per reduir els residus i conscienciar la comunitat educativa en el marc de la Setmana Europea de la prevenció de Residus.

Els centres de primària i secundària que participen a l'Agenda 21 escolar de la ciutat s'han bolcat en la celebració de la Setmana Europea de la prevenció de Residus, esdeveniment impulsat per la Comissió Europea amb l'objectiu d'organitzar del 18 al 26 de novembre accions de sensibilització sobre la prevenció de residus arreu d'Europa. En aquest sentit, els alumnes dels diferents centres educatius de Sant Feliu fa dies que fan en els seus respectius centres accions per reduir els residus i conscienciar la comunitat educativa sobre la necessitat de fer petits gestos que contribueixin a la cura del medi ambient.

A l'escola Pau Vila dijous 23 van celebrar 'el dia sense paper', una jornada en què els alumnes només van fer servir dispositius electrònics per estudiar, i van establir la reutilització de totes aquelles fotocòpies no vàlides.

Els alumnes de l'escola Arquitecte Gaudí van penjar banderoles amb eslògans al pati i als vestíbuls del col·legi amb missatges relacionats amb els residus i els hàbits ecològics. També van decorar aquests mateixos vestíbuls amb plantes fetes amb materials reciclats.

D'altra banda els alumnes de l'escola Martí i Pol van fabricar una bossa per l'esmorzar, tot reciclant una samarreta vella.

En el cas de l'escola Falguera es van recollir tots els residus no compostables generats durant la setmana durant l'esmorzar, i els van posar en una caixa per comprovar el volum de deixalles generades. A partir d'aquí, van fer un recompte d'aquestes restes per copsar quin era el tipus de deixalla més comuna, informació a partir de la qual es planteja la creació d'un mural per difondre-la.

A l'escola Nadal els alumnes i els delegats verds, encarregats del reciclatge van explicar l'importància de les tres "r": reduir, reutilitzar i reciclar, tot fent servir objectes cotidianis d'una manera molt gràfica. 

A l'escola Monmany es va realitzar una enquesta sobre els hàbits de consum actuals per comparar-los de manera retrospectiva amb aquells que es tenien fa entre 50 i 60 anys, tot demanant les dades a la gent gran de cada família. A banda d'aquesta informació, també van fer recerca de fotografies antigues de comerços, tant en l'àmbit familiar com en l'Arxiu Comarcal, material que exposaran en un mural a finals del novembre.

En el cas de l'escola Salvador Espriu, els alumnes del cicle inicial van desenvolupar les activitats 'La Fada Espavilada' i 'La Quina dels residus', mentre que al cicle mitjà es van centrar en l'activitat de 'Les famílies dels residus'.

Els alumnes de l'escola Bon Salvador van portar durant la setmana un tovalló de roba al menjador, per reduir l'ús de tovallons de paper. En aquesta línia també es va desenvolupar l'activitat 'No em llencis, dóna'm un altre ús', en què s'instava a no reciclar cap paper que no estigués fet servir per les dues cares.

També des del Col·legi Verge de la Salut s'han sumat a la Setmana Europea de Prevenció de residus, amb una acció consistent en delimitar amb una cinta veda la quantitat de paper higiènic que els infants utilitzen per netejar-se. Els alumnes de secundària per la seva banda han reciclat el material escolar.

Els delegats del Col·legi Mare de Déu de la Mercè han preparat exposicions de les 5R per explicar a les diferents classes, on també s'han fet diferents tallers de reutilització de materials i s'ha tractat el tema de la prevenció de residus amb suport audiovisual.

Pel que fa a l'Institut Olorda, els alumnes han fet una adaptació de l'activitat 'Un berenar sense residus', desenvolupant una enquesta dels embolcalls que fan servir per portar l'esmorzar (paper d'alumini, ampolles, plàstic...) i analitzant els resultats per contribuir a la prevenció de residus al centre.

L'escola Mestral va demanar als seus alumnes que recollissin iniciatives que feien a casa seva per reduir qualsevol tipus de residus. A partir de les dades obtingudes, els delegats verds van realitzar una tria, i es van penjar a la capçalera de l'Agenda21 de l'escola.

Per últim des del Centre de Formació de Persones Adultes Mestre Esteve s'ha realitzat una decoració per la Festa del Solstici d'hivern utilitzant materials reutilitzats.

 

Àlbum de fotografies a Facebook

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action