Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

20/07/2018 07:19:22

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

01/12/2017
Lectures: 539
Ple municipal de novembre

L'aprovació del pressupost municipal del 2018 i la commemoració de jornades com el Dia contra la violència de gènere o el Dia mundial contra la sida van marcar la pauta del ple municipal de novembre en una sessió farcida de mocions. Com cada mes, la denúncia contra la violència masclista va donar el tret de sortida del ple, denúncia que es va plasmar en la lectura del manifest del Consell Municipal de les Dones amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les dones, i l'aprovació d'una moció de suport al manifest. Tot seguit representants del Consell d'Infants van llegir un manifest amb motiu del Dia dels Drets dels Infants, acompanyant la Moció de la Junta de Portaveus i el regidor no adscrit d'Adhesió al Manifest CNIAC. A continuació representants de l'entitat ASPRODIS van llegir un altre manifest, que va donar pas a l'aprovació d'una altra moció de la Junta de Portaveus i el regidor no adscrit sobre la Setmana de les persones amb discapacitat.

A continuació es va tractar en el ple el punt que va fiscalitzar gran part de la sessió plenària, l'aprovació del pressupost, plantilla i catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament per a 2018. El regidor d'Hisenda Josep Maria Rañé va resumir les principals característiques que defineixen el pressupost de l'any vinent, destacant entre d'altres el creixement del mateix en 1,2 milions d'euros fruit de l'augment de l'activitat econòmica i sense incrementar impostos ni taxes. Després de dues hores de debat intens, els pressupostos es van aprovar amb el vot a favor de l'equip de Govern, l'abstenció del PP, i el vot en contra d'ERC, Cs, PDeCAT, VSF i el regidor no adscrit, situació que va permetre que tiressin endavant amb el vot de qualitat de l'alcalde.

La regidora d'Urbanisme Lidia Muñoz va presentar en la sessió la modificació puntual del PGM, que permetrà la creació d'un nou equipament a la Catedral i el conseqüent trasllat del CAU a l'actual propietat de la Fundació Agrícola. En paraules de Muñoz (feu clic per escoltar l'àudio) "hem arribat a un molt bon projecte arquitectònic (...) amb molt bona entesa per part de l'església, que de manera esglaonada permetrà veure la Catedral, que era el que pretenia el Pla Director de la Catedral, aprovat al 2013". El punt es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups, a excepció del posicionament en contra de C's.

També es van tractar al ple les tarifes d'abonaments i serveis del Complex Municipal de Piscines i una aportació per al servei de manteniment del Parc Torreblanca, que es van aprovar per unanimitat a excepció del vot en contra del regidor no adscrit en ambdós punts.

En l'apartat de mocions d'àmbit general el consistori en ple va aprovar per unanimitat una moció d'adhesió al Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2017, presentada per la Junta de Portaveus i el regidor no adscrit. També va rebre el vot favorable de tots els grups la moció sobre l'elaboració d'una Llei de la Gent Gran de Catalunya. Dues mocions més van tenir el suport unànim de tot el consistori: una que presentava l'Adhesió a la Declaració de Shaghai sobre ciutats saludables, i una altra per fer front a l'estigma i la discriminació relacionats amb l'epidèmia del VHI/sida.

El ple va aprovar per unanimitat un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per finançar l'Equip d'atenció a la infància i l'adolescència, unanimitat que també es va repetir en el punt referent al conveni de col·laboració amb la Generalitat per al Pla educatiu d'entorn del curs 2017-2018.

En la sessió del ple de novembre també es va votar la concessió d'una sèrie de subvencions adreçades a tres escoles de Sant Feliu, que es van aprovar amb el vot a favor de tots els grups i l'abstenció de VSF. També es van aprovar tot un seguit de subvencions adreçades a entitats de la ciutat, que es van aprovar per unanimitat i l'abstenció de VSF, a excepció de les subvencions de les entitats de l'àmbit de salut, que van comptar amb el vot favorable de tots els grups.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action