Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

21/05/2018 01:40:47

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

05/12/2017
Lectures: 587
L'ACIC cedeix la maqueta del Palau Falguera per a persones cegues o amb visió reduïda

La maqueta és una donació de l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) que amb conveni amb l'Ajuntament de Sant Feliu l'ha creat per tal d'apropar la cultura d'un dels edificis més emblemàtics de Sant Feliu a les persones amb ceguera o visió reduïda.

L'acte que va tenir lloc el dissabte 2 de novembre, al mateix Palau Falguera es va iniciar amb la projecció del documental "ACIC: 25 anys lluitant pels drets de les persones cegues" dirigit per Roger Freixas i després es va passar a la signatura de la donació. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa accidental Lourdes Borrell, el regidor de Cultura Manel Martínez, el president de l'ACIC José Ángel Carrey i l'escriptor i activista Agustí Vilar. Amb aquesta signatura, l'Ajuntament de Sant Feliu es compromet a què la maqueta sigui pública i accessible a tothom que la vulgui visitar.

La maqueta és una reproducció dels edificis que formen el Palau Falguera i dels jardins amb la corresponent font i l'acompanyaran tríptics inclusius que integren braille i lletra impresa convencional en el mateix paper on s'explica la història del Palau. També es realitzaran visites guiades per als visitants cecs que s'acostin al Palau Falguera.

La maqueta es troba a la Sala dels Vents i disposa de rodes per tal que es pugui moure i fer-la accessible als visitants amb mobilitat reduïda. Aquesta ha estat fabricada amb impressió 3D i és la culminació d'un procés de recerca iniciat per l'ACIC treballant conjuntament amb el FABLAB Barcelona. Per tal de conservar-la i evitar que es malmeti, la maqueta només la podran tocar les persones cegues.

Aquesta activitat va tancar la Setmana de la Discapacitat que es va iniciar el 24 de novembre a la ciutat amb l'objectiu de sensibilitzar sobre les qüestions associades a aquest col·lectiu de persones.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action