Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/01/2019 20:47:14

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

11/01/2018
Lectures: 832
S'inaugura a l'Arxiu Comarcal l'exposició "LLIBERTAT! Fontserè i el cartellisme compromès (1931-1939)"

Dimecres 17 de gener a les 19 h s'inaugura a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat l'exposició "LLIBERTAT! Fontserè i el cartellisme compromès (1931-1939)", produïda per l'Arxiu Nacional de Catalunya. A la mostra es presenten els cartells d'aquest artista en l'època de la Guerra Civil espanyola contextualitzada a través de les memòries de l'autor i d'altres documents.

El dia de la inauguració la comissària de l'exposició farà una visita comentada. A més, s'han preparat activitats i dinàmiques per a estudiants d'ESO i Batxillerat per tal d'apropar el món del cartellisme a les escoles. L'exposició permet aprofundir en el coneixement de l'època i l'evolució del cartellisme com a gènere artístic gràcies a l'expressió artística d'en Fontserè i a partir de l'anàlisi de la seva pròpia situació personal i social de l'època. 

Carles Fontserè va dibuixar 22 cartells durant els anys trenta del segle XX, la majoria sobre la  la Guerra Civil. Són cartells de propaganda ideològica per encàrrec d'institucions, partits i sindicats. Els testimonis documentals de l'època que conserva l'Arxiu Nacional de Catalunya contribueixen a situar-los en el context on es van generar. Tot i que cada dibuix és obra de l'artista, la implicació de Fontserè amb el Sindicat de Dibuixants Professionals (SDP), així com amb la revolució social i amb la lluita contra el feixisme, fan que cada obra sigui un tros d'història que parla per si mateixa.

L'exposició, que forma part dels actes commemoratius del naixement de Carles Fontserè organitzats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, es pot veure fins al 16 de febrer a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat de dilluns a dijous de 8.30 a 14.30 h i de 15.30 a 19 h i divendres de 8.30 a 15 h. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar