Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
14/12/2018 15:22:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

12/01/2018
Lectures: 542
Els Pastorets de Sant Feliu celebren 95 anys

Aquest cap de setmana tornen els Pastorets de Sant Feliu a l'escenari del teatre del Centre Parroquial. Amb motiu del 75è aniversari del Centre i coincidint amb el 95è dels Pastorets de Sant Feliu, sis generacions d'actors i actrius es reuneixen per a representar la coneguda obra nadalenca.Les funcions es faran dissabte i diumenge a les 19 h al Centre Parroquial.

Les funcions d'aniversari les integren una quarantena d'actrius i actors, comptant veterans que van viure la fundació del Centre Parroquial i representants de diverses generacions. En aquests 95 anys només la Guerra Civil va impedir escenificar l'obra i també en alguna ocasió es va substituir la representació de Folch i Torres per alguna altra versió. Des de l'any 1942 es fan al Centre Parroquial i al llarg de tots aquests anys més de 500 actors i actrius han interpretat algun personatge.

A llarg dels anys s'han produït canvis notables no només en la decoració i vestuari dels actors. Entre d'altres, s'ha passat de vetar les dones a l'escenari durant els primers anys de dictadura a veure a actrius santfeliuenques fent papers com el de Satanàs. En els 95 anys de representacions diverses entitats de la ciutat han agafat el repte de dirigir i interpretar aquesta obra com l'Esplai Sant Llorenç, l'Agrupació Cultural Folklòrica o la Companyia Enric Borràs.

El guió s'ha mantingut sempre fidel a la història inicial. Durant els anys 40 i 50 el director permetia als actors, durant el darrer dia de la representació, que fessin caricatura o exageressin el seu personatge, contràriament al que es feia els dies anteriors quan se seguia rigorosament el paper. En els darrers anys, en canvi, els directors sempre s'han permès petites llicències i acudits que tenen a veure amb l'actualitat d'aquell any o la inclusió d'elements propis del segle XXI, així com la presencia sobre l'escenari de colles, entitats o elements representatius de Sant Feliu.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar