Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

24/05/2018 14:07:50

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

07/02/2018
Lectures: 1214
L'Ajuntament i l'IMPSOL signen un conveni per fomentar l'habitatge assequible

L'Ajuntament i l'Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) han signat un conveni amb l'objectiu d'ampliar el parc d'habitatge assequible a Sant Feliu. L'alcaldessa accidental Lidia Muñoz i el conseller delegat de l'IMPSOL, Ramon Torra, han realitzat la signatura de l'acord aquest dimecres 7 de febrer, que contempla la cessió gratuïta d'una parcel·la i un immoble per construir-hi habitatges.

El conveni es va aprovar en el passat ple del mes d'octubre, i esdevé una de les actuacions estratègiques contemplades en la primera fase del Pla Local d'Habitatge 2017-2022. Mitjançant aquest acord l'Ajuntament cedeix gratuïtament un solar situat al carrer d'Anselm Clavé, previst anteriorment com un hotel, perquè hi construeixi un edifici d'habitatges de protecció oficial. El conveni també inclou la donació de la tercera planta de l'edifici situat al carrer del Pla on hi ha un supermercat, una superfície que era de propietat municipal i que es destinarà a lloguer social.

La signatura s'emmarca dins les mesures a favor de l'habitatge des dels àmbits social i urbanístic que propugna el Pla Local d'Habitatge 2017-2022, aprovat en la sessió plenària de juny de 2017. Aquest document, estretament lligat al Pla de Rescat Social, recull el conjunt de polítiques socials i urbanístiques per facilitar el dret d'accés a la vivenda, especialment als col·lectius amb necessitats especials i a persones i famílies en situacions d'urgència social. La signatura del conveni de cessió dona continuïtat al desenvolupament de la primera fase del Pla, que conclourà al 2019, i que també preveu entre d'altres tancar les negociacions amb el Sareb per un altre edifici al carrer de Manso. En la segona fase, que va fins al 2022, es preveu dotar la ciutat d'equipaments per a la gent gran als centres cívics de Les Tovalloles i Mas Lluí.

El Pla d'Habitatge 2017-2022 compta entre els seus objectius fomentar el lloguer social i potenciar la Borsa de lloguer social d'habitatge de la ciutat, així com ampliar el parc públic d'habitatge, tant apostant per les polítiques metropolitanes de l'AMB com aplicant altres mètodes com la mobilització dels pisos que estan en mans de bancs. També es vol afavorir la rehabilitació del parc d'habitatges, facilitant ajudes a les comunitats de propietaris, per exemple, en temes d'eficiència energètica.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action