Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/02/2019 11:42:26

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

07/02/2018
Lectures: 712
El 43è Premi de Poesia Martí Dot aconsegueix la millor participació de la història del certamen

Un cop finalitzat el termini de presentació d'obres a la 43a edició del Premi de Poesia Martí Dot, s'han presentat 22 poemaris, la millor participació de la història del certamen. Els treballs han estat escrits per 11 poetes i 9 poetesses, ja que dos d'ells han presentat dos poemaris. Igual que en la passada edició, s'han presentat més homes, tot i que habitualment hi ha més participació de dones.

Pel que fa a la procedència, els autors són d'arreu dels Països Catalans: 5 de les Illes Balears, 3 de València, 11 de Barcelona, 1 de Girona i 1 de Sant Feliu de Llobregat. Enguany, però, també s'han presentat dos poemaris d'Almeria.

Les dades de participació d'aquesta edició reflecteixen, per una banda, el bon moment que viu la poesia catalana, sobretot entre el públic jove, amb la proliferació de nous creadors cada vegada més presents als ambients culturals i literaris. I per l'altra, mostren que la nova etapa del Premi Martí Dot, iniciada a començaments d'aquesta dècada, està consolidant poc a poc el premi com una de les grans cites anuals per a joves poetes i poetesses, ja que es tracta del segon premi més veterà de poesia per a joves de tot Catalunya.

El Premi de Poesia Martí Dot, convocat per l'Ajuntament, té com a objectiu promoure la creació literària en català i ajudar els joves poetes i poetesses a donar a conèixer la seva primera o segona obra. El certamen és obert a la participació de persones menors de 36 anys que presentin un recull de poemes originals i inèdits, escrits en català, en quantitat suficient per integrar un volum, aproximadament uns 300 versos.

El premi està dotat amb 1.500 euros i la publicació de l'obra guanyadora a la col·lecció de poesia de Viena Edicions. A més, la persona guanyadora participarà en un mínim de dos recitals poètics organitzats per l'Ajuntament durant l'any 2018. El veredicte es farà públic el 23 de març, a l'auditori del Palau Falguera, en el marc de la Setmana de la Poesia de Sant Feliu, en un acte que tancarà Joan Margarit amb un recital.

El premi es va crear al 1974 per tal de difondre la poesia en llengua catalana entre el jovent. Al llarg de la seva existència aquest guardó ha servit per posar a l'escenari literari poetes i poetesses com Vicenç Villatoro (1978), Agustí Vilar (1979), Xavier Pérez i Torío (1984) o Míriam Cano, Aina Torres, Raquel Santanera o Guim Valls en els darrers anys.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar