Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/02/2019 15:21:25

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

13/02/2018
Lectures: 11389
El Pla de Protecció del Parc Agrari a Sant Feliu es presenta al ple de febrer

L'objectiu del Pla és fomentar l'activitat agrària, afavorint la continuïtat de les activitats agrícoles productives existents, l'extensió de l'agricultura professional i les cooperatives, així com l'ordenació dels horts de lleure, de forma coherent amb el Pla Especial de Protecció i Millora del Parc Agrari del Baix Llobregat, modificat el 2015. El Pla té quatre grans apartats:

  • L'atenció dels recursos naturals.
  • La dinamització de l'activitat agrària.
  • El pla d'etapes de l'ordenació dels horts.
  • La inversió de les diverses administracions.

El Pla no contempla expropiacions, sinó fomentar l'activitat agrària i ordenar els usos irregulars de la terra de conreu, d'acord amb les normatives estatal, llei 19/1995, i catalana, decret 169/1983 i el propi Pla Especial de 2015. El període d'aplicació del Pla comprèn des de l'any 2017 a l'any 2024. Pel que fa a les finques en situació irregular, els propietaris s'hauran d'ajustar a la normativa al llarg d'aquest període.

El Pla posa en valor el que significa la producció d'aliments quilòmetre zero i promou l'impuls del coneixement i l'ús social del parc respectuós amb els camps i el riu. 

El desenvolupament del Pla de Protecció del Parc Agrari té a veure amb la creació d'una consciència social clara de la necessitat de preservació i aprofundiment de la nostra sobirania alimentària i la importància de la dimensió local d'aquesta fita.

El Pla recull l'esperit de la moció aprovada per tots els grups municipals al maig de 2014 per preservar mediambiental el parc i l'activitat agrària. D'aquí va sortir el compromís de redactar el Pla, en col·laboració amb el Parc Agrari del Baix Llobregat, l'Àrea Metropolitana i el Departament d'Agricultura de la Generalitat, així com les institucions vinculades al parc.

Nou hort urbà al carrer del Pla

A fi de contribuir a la recuperació de l'agricultura i sensibilitzar la ciutadania en els valors del medi ambient i l'agricultura ecològica, l'Ajuntament posarà en marxa un nou hort urbà amb 42 parcel·les de 40 m2, amb taquilles individuals i zona de descans comú.

Aquest serà el segon hort lúdic de Sant Feliu, després de l'existent al c/ Gral. Manso, que compta amb 47 parcel·les.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar