Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
01/06/2020 15:30:19

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

22/02/2018
Lectures: 1508
Clara Segura, Santi Balmes i Fluren Ferrer donaran el tret de sortida a la VII Setmana de la Poesia de Sant Feliu

La VII Setmana de la Poesia arrenca oficialment el dimarts 13 de març a les 20.30 h amb un espectacle poètic de Clara Segura, Santi Balmes i Fluren Ferrer a la Sala Ibèria. Els tres artistes del Baix Llobregat donaran el tret de sortida a una Setmana de la Poesia carregada d'activitats d'alt nivell.

El passat 2017 el cantautor Santi Balmes publicava "Canción de bruma" a l'editorial Principal de Los Libros, el seu primer recull de poemes. Amb aquest material, i altres textos i lletres, Santi Balmes, la gran actriu Clara Segura i el músic i productor Fluren Ferrer han ideat un espectacle conjunt, que es presenta al públic a la jornada inaugural de la Setmana de la Poesia. Tres noms d'autèntic luxe junts per a una vetllada màgica, en la que es combina poesia, teatre i música.

Les entrades per a aquest acte es posaran a la venta a partir del dilluns 26 de febrer a Sala Ibèria (de dilluns a divendres, de 17 a 21 h), a la Sala Els Pagesos (dijous, divendres i dissabtes, a partir de les 21 h) i a la Llibreria Barra/Llibre (de dilluns a dissabte, de 16 a 22 h, plaça d'Osca de Barcelona). El preu serà de 10 € l'entrada anticipada i 14 € a taquilla.

La programació d'aquesta edició porta un total de 38 esdeveniments poètics, incloent-hi recitals, concerts, teatre, presentacions editorials, més tres exposicions, que es faran del 13 al 26 de març en diversos espais de Sant Feliu de Llobregat.

Creix en nombre de participants al concurs de Poesia Martí Dot

Un cop finalitzat el termini de presentació d'obres a la 43a edició del Premi de Poesia Martí Dot on s'han presentat 22 poemaris, la millor participació de la història del certamen. Els treballs han estat escrits per 11 poetes i 9 poetesses, ja que dos d'ells han presentat dos poemaris. Igual que en la passada edició, s'han presentat més homes, tot i que habitualment hi ha més participació de dones.Pel que fa a la procedència, els autors són d'arreu dels Països Catalans: 5 de les Illes Balears, 3 de València, 11 de Barcelona, 1 de Girona i 1 de Sant Feliu de Llobregat. Enguany, però, també s'han presentat dos poemaris d'Almeria.

Les dades de participació d'aquesta edició reflecteixen, per una banda, el bon moment que viu la poesia catalana, sobretot entre el públic jove, amb la proliferació de nous creadors cada vegada més presents als ambients culturals i literaris. I per l'altra, mostren que la nova etapa del Premi Martí Dot, iniciada a començaments d'aquesta dècada, està consolidant poc a poc el premi com una de les grans cites anuals per a joves poetes i poetesses, ja que es tracta del segon premi més veterà de poesia per a joves de tot Catalunya.

El Premi de Poesia Martí Dot, convocat per l'Ajuntament, té com a objectiu promoure la creació literària en català i ajudar els joves poetes i poetesses a donar a conèixer la seva primera o segona obra. El certamen és obert a la participació de persones menors de 36 anys que presentin un recull de poemes originals i inèdits, escrits en català, en quantitat suficient per integrar un volum, aproximadament uns 300 versos.

 

Fotografia de Clara Segura: César Lucadamo
Fotografia de Fluren Ferrer: Fede Nieto 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar