Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

25/06/2018 15:56:08

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

26/02/2018
Lectures: 1897
La lluita per la igualtat de les dones, eix de les activitats del 8 de març

"Feminisme és igualtat" és el lema de les activitats que es duen a terme a Sant Feliu de l'1 al 16 de març per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Enguany s'han programat més d'una quinzena d'activitats des del Consell Municipal de les Dones, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d'exigir la igualtat real entre homes i dones, així com fer entendre que la reivindicació de cada 8 de març ha de ser una lluita diària per acabar amb les diferències entre sexes en tots els àmbits.

La vaga feminista convocada per al 8 de març ha estat una de les accions clau dins de les actuacions organitzades. Tal com es va aprovar en el passat ple de febrer, l'Ajuntament va donar suport a la vaga laboral, de consum, de cures i d'estudiants, i es va sumar a les concentracions previstes per a aquell dia.

L'equip de Govern farà vaga aquella jornada en consonància amb els acords adoptats i amb la Declaració institucional aprovada en Junta de Govern. L'alcaldessa accidental i regidora de les Dones i Polítiques d'Igualtat, Lidia Muñoz, afirma en el manifest del 8M "amb la vaga, a més, denunciem els diferents tipus de violència a que ens veiem sotmeses les dones, des de la violència sexual, a la física, la institucional, l'econòmica i la laboral, entre moltes altres; a les que se sumen les dobles o triples discriminacions que les dones acumulen a causa del seu origen, la seva orientació sexual o simplement, les seves opcions de vida com a dones lliures".

A banda de la vaga, entre les activitats programades destaquen les exposicions que s'acullen a la Biblioteca Montserrat Roig de caire literari, així com la del Palau Falguera sota el nom "Amb ulls de dona" organitzada pel Cercle de Belles Arts, que es podrà veure de l'1 al 12 de març.

El programa d'actes també inclou xerrades, art, dansa, el mercat de dones artesanes que es farà a la plaça de la Vila el dissabte 10 de març. La programació també inclou dos concerts musicals; el primer un duo femení en acústic el 7 de març al Centre Cívic les Tovalloles amb les veus de Berta i Irene i el segon, un concert solidari per les Dones Refugiades a l'Ateneu el 9 de març i amb les actuacions de Magda Torre i Isabel Castillo.

L'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat s'ha sumat als actes commemoratius amb la xerrada "Pilar López Zappino (1883-1936), la descoberta d'una pedagoga santfeliuenca", a càrrec de les historiadores Mercè Renom i M. Luz Retuerta, el 7 de març.

L'esport és també protagonista en les jornades, ja que des del Complex s'organitzen activitats esportives del 5 al 10 de març a les instal·lacions del Complex de Piscines, Escola Monmany i Palau J.C. Navarro.

També es fan actes per a infants. Un d'ells porta per títol "Contes que fan pessigolles" a la Biblioteca M. Roig el 7 de març, i la resta a les escoles Bressol de Sant Feliu on del 5 al 16 de març hi haurà un conte-taller per explicar als infants i famílies el conte de "La rateta que escombrava l'escaleta" amb una mirada diferent.

Un dels actes més veterà del programa és la Cursa de les Dones que enguany celebra la seva cinquena edició. Fins a l'1 de març es poden fer les inscripcions per participar en la cursa que tindrà lloc el diumenge 4 de març en el marc dels actes del Dia Internacional de les Dones, sota el lema 'Els nostres drets, la nostra igualtat'. La cursa gratuïta i no competitiva, organitzada per l'Ajuntament amb la col·laboració del Consell Municipal de Dones, tindrà un recorregut de 5 km amb punt de sortida i arribada al parc del Vuit de Març.

 Ja podeu veure al nostreFacebook la galeria d'imatges

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action