Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/12/2018 13:16:52

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

07/03/2018
Lectures: 2406
Aprovat inicialment el Pla de Protecció del Parc Agrari de Sant Feliu

El ple del mes de febrer va aprovar inicialment el Pla de protecció del Parc Agrari, un document que recull les inversions públiques, la gestió dels recursos naturals, la dinamització econòmica i la reordenació d'aquesta zona per al període 2018-2024.

El Pla es va aprovar inicialment amb els vots a favor de l'equip de govern, ERC i PDeCAT, i els vots en contra de C's, VSF, PP i el regidor no adscrit. A partir d'aquesta aprovació inicial es podran fer les corresponents al·legacions fins al 9 de maig de 2018, un període de temps més llarg de l'habitual atesa la rellevància del mateix.

El regidor de Medi Ambient, Manuel Leiva, va destacar en el ple l'enfoc natural del Pla, des d'una perspectiva de producció de quilòmetre zero, tot donant resposta a la creixent demanda de l'agricultura professional apostant per l'agricultura de proximitat.

L'objectiu del Pla és fomentar l'activitat agrària, afavorint la continuïtat de les activitats agrícoles productives existents, l'extensió de l'agricultura professional i les cooperatives, així com l'ordenació dels horts de lleure, de forma coherent amb el Pla Especial de Protecció i Millora del Parc Agrari del Baix Llobregat, modificat el 2015. El Pla té quatre grans apartats: l'atenció dels recursos naturals, la dinamització de l'activitat agrària, el pla d'etapes de l'ordenació dels horts i la inversió de les diverses administracions.

El document contempla fomentar l'activitat agrària i ordenar els usos irregulars de la terra de conreu, d'acord amb les normatives estatal, Llei 19/1995, i catalana, Decret 169/1983 i el propi Pla Especial de 2015. Pel que fa a les finques en situació irregular, els propietaris s'hauran d'ajustar a la normativa al llarg del període 2018-2024.

El Pla recull l'esperit de la moció aprovada per tots els grups municipals al maig de 2014 per preservar mediambientalment el parc i l'activitat agrària. D'aquí va sortir el compromís de redactar el Pla, en col·laboració amb el Parc Agrari del Baix Llobregat, l'Àrea Metropolitana i el Departament d'Agricultura de la Generalitat, així com les institucions vinculades al parc.

Després de la seva aprovació inicial es podran fer les corresponents al·legacions al Pla durant dos mesos, un període de temps més llarg de l'habitual atesa la rellevància del mateix. El Pla es pot consultar al Tauler d'anuncis de l'Ajuntament. 

Nou hort urbà al carrer del Pla

A fi de contribuir a la recuperació de l'agricultura i sensibilitzar la ciutadania en els valors del medi ambient i l'agricultura ecològica, l'Ajuntament posarà en marxa un nou hort urbà amb 42 parcel·les de 40 m2, amb taquilles individuals i zona de descans comuna. Aquest serà el segon hort lúdic de Sant Feliu, després de l'existent al c/ Gral. Manso, que compta amb 47 parcel·les.

Sessió informativa sobre horts professionals

El proper dilluns 12 de març a les 10.30 h a El Prat s'organitza una sessió informativa per accedir al projecte de foment del cooperativisme en el sector agrari per a la generació d'ocupació. El projecte està adreçat a joves, dones, persones aturades de llarga durada i/o majors de 45 anys, professionals del sector agrari (agrícola/ramader) o petits agricultors o associacions de productors o consumidors que vulguin formar-se en cooperativa, i cooperatives que necessitin un assessorament de conversió cap a la producció ecològica. Aquests podran beneficiar-se de formació subvencionada, acompanyament per experts professionals tant a l'àmbit agrícola com de la gestió, una cartera de clients interessats en producte de proximitat i la cessió de terrenys. 

Les persones interessades poden registrar-se enviant un correu de confirmació a jlmartinez@elbaixllobregat.cat o a lforaster@futur.cat indicant nom i cognoms, correu electrònic i telèfon de contacte. Consulteu més informació en els documents adjunts.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar