Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/12/2018 13:17:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

08/03/2018
Lectures: 1832
Acte reivindicatiu a la plaça de la Vila, amb crida a la vaga feminista i a la manifestació de Barcelona

Un 8 de març més, la plaça de la Vila ha acollit a les 12 h l'acte reivindicatiu de la commemoració d'aquesta efemèride, que enguany ha esdevingut especialment plural en donar veu a dones de diversos col·lectius.

L'alcaldessa accidental i regidora de Dones i Polítiques d'Igualtat, Lidia Muñoz, ha presentat acompanyada d'altres regidores de l'Ajuntament, d'integrants del Consell Municipal de les Dones, i de representants de diferents àmbits. Muñoz posat en valor que "aquest no és un 8 de Març qualsevol, avui és un dia històric en què les dones del món estem cridades a la vaga, un dia en què aturem el món".

L'alcaldessa accidental ha donat pas a Sònia Mataró, educadora social i portaveu de les treballadores del SIE Baix Llobregat, qui ha reivindicat la precarització de les condicions laborals de les dones, i la manca de recursos destinats a serveis com aquest Servei d'Intervenció Especialitzada en violència masclista. La treballadora del SIE ha afirmat que "recolzem la vaga feminista, en definitiva, per denunciar la manca de voluntat real per eradicar la xacra de la violència masclista".

En representació d'un sector altament feminitzat com és el de la neteja d'edificis ha intervingut Berni, denunciant que les millores d'aquest tipus de serveis i les reduccions en la seva despesa sempre passen per la precarització de les treballadores. En paraules de Berni, "no estamos dispuestas a consentir la pérdida de poder adquisitivo ni de derechos de trabajadoras del sector que hemos conseguido durante tantos años".

A continuació ha intervingut Ana Romero, qui des de la seva perspectiva d'emprenedora, botiguera i mare ha reivindicat que "hoy paro, pero no por mí, sino por mi hija y todas las hijas del mundo, porque ellas no tengan que reivindicar nada en este día, porque en un futuro la igualdad sea algo real, como la conciliación".

La darrera intervenció ha anat a càrrec de Leyla, qui en representació de les joves estudiants ha tingut paraules, entre d'altres, per a "les mares que carreguen doble feina, les cuidadores de gent gran que estan oblidades, les cuidadores de familiars amb discapacitats i totes aquelles dones que tiren endavant amb la seva llar i fills, i que per desgràcia no poden ser avui aquí perquè no poden perdre un dia a la feina. Nosaltres estem per vosaltres".

Unides a la manifestació

Enguany la commemoració del 8 de març a la ciutat queda reduïda a aquest acte. A la tarda, a diferència d'altres anys anteriors, no es faran activitats de sensibilització, sinó que es convida la ciutadania a participar en la manifestació que es farà a Barcelona i que s'iniciarà a les 18.30 h a la plaça d'Universitat. Per això es convoca totes les persones de Sant Feliu que hi vulguin assistir a trobar-se a les 17.30 h a la plaça de l'estació.

D'altra banda, el Butlletí digital que habitualment l'ajuntament envia els dijous, aquesta setmana es trametrà divendres 9, al matí.

Les activitats commemoratives del 8 de març es van iniciar el dijous 1 i finalitzaran el 16 de març. Enguany s'han programat una quinzena de propostes que inclouen música, exposicions, contes per a infants o la cursa de la V Cursa de les dones, celebrada el passat diumenge 4.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar