Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/12/2018 12:07:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

13/03/2018
Lectures: 849
Sant Feliu i la tarifació social, presents a les Jornades Municipis i Educació a Palma de Mallorca

La regidora d'Educació i Infància, Mireia Aldana, i la gerent de l'Ajuntament de Sant Feliu, Àngels Salas, van participar a les Jornades Municipis i Educació el 8 i 9 de març a Palma de Mallorca, organitzades pel Consell Escolar de Mallorca, on van exposar les polítiques de tarifació social a l'etapa de 0 a 3 anys.

La tarifació social és una mesura pionera posada en marxa per l'Ajuntament de Sant Feliu on es realitza una configuració d'un model de preus en funció de la renda de cada unitat familiar. L'objectiu d'aquest passa per estipular una gradació que permeti un preu just per a totes les famílies usuàries per tal de fomentar un accés equitatiu als serveis municipals. Aquest curs 17-18 és el cinquè en el que s'aplica la Tarifació Social per a la determinació dels preus dels serveis bàsic i de menjador de les escoles; enguany, a través d'un model que fa un càlcul individualitzat per cada família, per tal d'ajustar-se millor a la seva capacitat econòmica.

A la xerrada, Aldana i Salas no només van explicar en què consisteix el sistema de tarifació sinó que van mostrar a través de gràfiques i taules els beneficis que aquest sistema ha tingut i té en l'actualitat sobre les famílies que s'han beneficiat així com una anàlisi dels resultats i propostes de millora.

La sala d'actes de l'edifici Guillem Cifré de Colonya al Campus UIB (Universitat de les Illes Balears) de Palma de Mallorca ha acollit conferències, taules rodones i grups de treball amb l'objectiu de ser un fòrum de debat i reflexió sobre les intervencions i serveis educatius municipals. Les jornades van tancar amb dues intervencions de municipis convidats com l'Ajuntament de Sant Feliu i el de Vitoria-Gasteiz. Els membres presents, provinents de tota la comunitat educativa (representants de centres educatius, del professorat, de famílies, d'Ajuntaments i municipis...) van mostrar un gran interès per les dues ponències i van manifestar l'encert d'haver finalitzat les jornades amb exemples d'altres territoris de l'estat espanyol.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar