Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2024 06:13:24

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Els canvis organitzatius a l'Ajuntament, tema central del ple de març

23/03/2018
Lectures: 1849
Els canvis organitzatius a l'Ajuntament, tema central del ple de març

El marc estratègic per a la transformació organitzativa de l'Ajuntament, dues mocions de caràcter marcadament reivindicatiu, o el rendiment de comptes del Pla de control financer van ser alguns dels temes que van fiscalitzar les intervencions al ple municipal de març, celebrat dijous 22 de març.

Un dels punts que va copar gran part de les més de dues hores i mitja de durada de la sessió plenària va ser el marc estratègic que contempla la transformació cultural i organitzativa de l'Ajuntament. El regidor d'Organització i Personal, Manel Martínez, va presentar al ple aquesta proposta, un document que s'ha treballat prèviament amb els grups polítics que integren el Consistori. Entre d'altres qüestions el regidor va destacar que aquest canvi, tot i implantar-se en l'Ajuntament de Sant Feliu, respon a la necessitat general de totes les administracions d'evolucionar i transformar-se, fet que requereix de molt de rigor en la seva aplicació. En paraules de Martínez (féu clic per escoltar l'àudio) "en definitiva, l'objectiu és millorar l'organització per millorar el servei a la ciutadania, i també, l'objectiu final, millorar les condicions de treball i el desenvolupament professional dels treballadors i treballadores de la casa".

Aquesta proposta es va rebre de manera dispar per la resta dels grups municipals. El regidor no adscrit va agrair la tasca desenvolupada, però va posar l'accent en la necessitat "de fer seguiment d'aquest en les reunions que es faran". Per la seva part la portaveu del PP va reconèixer la importància d'aquest punt afirmant que "normalment ens abstenim amb temes d'organització interna, però aquest és un punt molt important per als propers anys". El grup de VSF, tot i reconèixer que aquest és un tema realment important, va mostrar el seu desacord "en com s'afronta el canvi mentre hi hagi tants polítics dedicats a l'organització interna, que fa impossible aquest plantejament". Des del PDeCAT es va valorar positivament la proposta en general i el fet de "que es busquin millores en eficàcia però sobretot en eficiència", en particular. El grup de C's es va mostrar crític en la seva intervenció adduint que "projectar l'Ajuntament del futur no es pot fer a un any de finalització del mandat i amb poc temps. Aquest no és el nostre model i no el podem compartir". El portaveu d'ERC va expressar també els seus dubtes respecte a "certa precipitació", en preguntar que "es parla que fa temps que es treballa, però com és que no ho destacava el PAM i avui es planteja com un dels grans temes del mandat?". El ple va aprovar finalment aquest marc estratègic amb els vots a favor dels grups del consistori, a excepció del vot en contra de C's i un regidor de VSF, i l'abstenció d'un altre regidor de VSF.

Pel que fa a les mocions, el grup municipal d'ICV-EUiA va portar-ne una a la sessió plenària en defensa de l'escola catalana i del model d'immersió lingüística. La regidora d'Educació, Mireia Aldana, va ser l'encarregada de presentar-la per tal de "donar suport a aquest model d'escola catalana i aquest model d'immersió lingüística que tenim tots la sensació de què ja són massa les vegades que estem parlant d'aquest tema". La moció es va aprovar amb amb els vots favorables de l'equip de govern, ERC, PDeCAT, VSF i del regidor no adscrit, i els vots en contra de C's i PP. El ple va votar favorablement l'admissió d'una altra moció per urgència, presentada pels grups d'ICV-EUiA i PSC, que exigia l'alliberament i aixecament de la immobilització del vaixell i la retirada dels càrrecs contra els treballadors i treballadores de Proactiva Open Arms. La moció es va aprovar per unanimitat.

Per la seva banda el regidor d'Hisenda, Josep Maria Rañé, va ser l'encarregat de retre compte del Pla de control financer, d'eficàcia i auditoria pública de l'exercici 2017, en un exercici de transparència per mostrar públicament aspectes com l'eficàcia dels contractes o el control de gestió de cobrament en l'organització. També es va donar compte en la sessió del 22 de març de la liquidació del pressupost de l'any 2017 del Consorci de Comerç.

Encara en l'àmbit econòmic el ple va aprovar els preus públics per a la trobada de comerciants que se celebrarà el 21 d'abril, amb els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC, ERC, PDeCAT, PP i el regidor no adscrit, i les abstencions de C's i VSF. La regidora Maria Cinta Daudé va presentar les bases de la nova convocatòria de subvencions a empreses per contractar persones en situació d'atur, i les que regulen les subvencions a persones a l'atur que es facin autònomes amb una activitat econòmica a Sant Feliu. Ambdós punts van ser aprovats per unanimitat.

Els grups del Consistori també van donar el seu vistiplau unànime a l'aprovació del text refós del pla especial de Can Messeguer, una actuació que afecta la propietat d'aquesta masia particular. Altres punts que van comptar amb el més ampli consens va ser l'aprovació de les bases de dos concursos d'especial rellevància en clau ciutadana: el concurs de fotografia Trofeu Rosa d'Or i el concurs d'aparadorisme de la Fira Industrial i Comercial, que se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de maig. També va tenir cabuda en el ple la concessió de subvencions a dues entitats ciutadanes, que es van aprovar amb els vots a favor de tots els grups a excepció de l'abstenció de VSF.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior