Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/04/2024 11:34:16

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El ple d'abril dona llum verda a l'Oficina del Soterrament

27/04/2018
Lectures: 2388
El ple d'abril dona llum verda a l'Oficina del Soterrament

La creació de l'Oficina del Soterrament, diverses mocions de caràcter marcadament reivindicatiu, o l'aprovació inicial del Pla d'Energia van ser alguns dels temes que van fiscalitzar les intervencions al ple muncipal d'abril, celebrat dijous 26 d'abril.

La sessió es va iniciar amb una referència a la concentració que es va realitzar en contra de la sentència de 'La Manada', fet pel que de manera excepcional es va donar veu a Maria Comellas, de Sant Feliu Feminista, abans de realitzar la denúncia contra la violència masclista que malauradament té cabuda a l'inici de cada ple municipal.

En el transcurs de la sessió es van debatre i votar fins a 9 mocions, tant de caràcter local com general. La primera d'elles va ser un text del grup d'ICV-EUiA en defensa de la continuïtat del de la xarxa d'impulsors del programa de Garantia Juvenil a Catalunya, que es va aprovar per unanimitat a excepció de l'abstenció d'ERC en el primer punt. A continuació el grup municipal de Cs va sotmetre a votació una moció en què s'expressava la inquietud per la proliferació de pintades i grafits a la via pública. El text també recollia, entre d'altres, que es retirés la pancarta de la façana de l'Ajuntament que fa referència als empresonaments. Els grups del consistori van rebutjar els punts 1, 4 i 5 de la moció, i va aprovar els 2, 3 i 6.

En l'àmbit de les mocions generals, el PP va presentar un text per demanar ajudes econòmiques per a passar la Inspecció Tècnica d'Edificis, que es va aprovar per unanimitat. A continuació el ple va aprovar el tractament per urgència d'una moció, presentada per la Junta de Portaveus i el regidor no adscrit, en solidaritat amb la població nicaragüenca. Una altra moció presentada pel grup municipal d'ICV-EUiA plantejava l'adhesió del ple al manifest de l'espai de Democràcia i Convivència, que es va aprovar amb els vots a favor d'ERC, PDeCAT i el regidor no adscrit, els vots en contra de PSC, Cs i PP, i l'abstenció de VSF.

Per la seva banda, el grup municipal del PSC va presentar dues mocions. La primera d'elles plantejava el suport del consistori per a la implementació de la renda garantida de ciutadania, text que es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups a excepció del vot en contra d'ERC i l'abstenció del PDeCAT. En l'altra moció, que es va aprovar per unanimitat, el grup socialista plantejava la millora del conveni de les persones treballadores de la llar.

Encara en l'àmbit de les mocions de caràcter general, ERC va sotmetre a votació una en què es plantejava retre homenatge a la memòria de Guillem Agulló, que es va aprovar amb els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC, Cs en el punt 2, PDeCAT, VSF i el regidor no adscrit, els vots en contra de Cs en el tercer punt i el PP, i l'abstenció de Cs en el primer punt. La darrera moció de la sessió plenària d'abril la van presentar conjuntament ERC i PDeCAT, davant de la injustícia i en defensa de la llibertat. Entre els acords que contemplava la moció, s'incloïa la petició de penjar a la façana de l'Ajuntament una pancarta en què hi consti el lema 'Us volem a casa' amb un llaç groc. La moció es va aprovar amb els vots a favor d'ICV-EUiA, un regidor de VSF i el regidor no adscrit, els vots en contra del PSC, Cs i PP, i l'abstenció de l'altre regidor de VSF.

Projectes estratègics

Un dels punts que va copar part de les més de quatre hores de durada de la sessió plenària va ser la modificació del catàleg de l'Ajuntament per donar cabuda a l'Oficina de Soterrament i l'Ajuntament 2.030. El regidor d'Organització i Personal, Manel Martínez, va presentar al ple aquesta proposta que entre d'altres 'reactiva' l'Oficina del Soterrament. Aquesta permetrà, en paraules de Martínez, (féu clic per escoltar l'àudio) "articular els mecanismes de relació institucional, de coordinació necessària i de serveis per atendre tasques com tot allò que té referència al procés participatiu". L'altre modificació contempla la creació del lloc de treball de cap de l'Oficina Ajuntament 2030, per tal d'articular de manera operativa un tema molt important per a Sant Feliu com és la transformació cultural i organitzativa de l'Ajuntament. El ple va aprovar la creació de l'Oficina del Soterrament amb els vots a favor d'ERC, PDeCAT, VSF, PP i el regidor no adscrit i l'abstenció de Cs.

Un altre tema estratègic plantejat en la sessió plenària d'abril va ser l'aprovació inicial del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima. El regidor de Medi Ambient Manuel Leiva va presentar aquest punt juntament amb l'adhesió al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia, una iniciativa europea amb un enfocament integral d'atenuació del canvi climàtic i adaptació al mateix. Ambdós punts van rebre l'aprovació de manera unànime per tots els grups del consistori.

Via pública

El regidor Manuel Leiva també va ser l'encarregat de donar compte, en aquest cas com a regidor d'Espai Públic, de les actuacions que s'han desenvolupat en els darrers mesos a la via pública a instàncies de la proposta realitzada pel grup de VSF al 2017. En paraules de Leiva, s'ha actuat ja sobre el 58% de les actuacions i "hem previst tots els recursos perquè, veient com està la situació i veient quin és la velocitat d'execució, puguem afirmar que a finals d'any ho tindrem tot solucionat". El regidor també va anunciar la propera posada en marxa d'una app ciutadana que ajudarà al manteniment corresponsable de l'espai públic. Un altre tema important en clau urbanística va ser la modificació del PGM per a la creació d'un nou equipament annex a la Catedral de Sant Feliu. Aquest espai fins ara era la seu de l'Agrupament Escolta Nostra Dona de la Salut, que a partir de l'any vinent s'ubicarà a l'antiga seu de la Fundació Agrícola. El conveni que regula aquesta modificació es va aprovar per tots els grups del consistori, a excepció del vot en contra de Cs.

Les tarifes per al 2018 de la Piscina Municipal de l'Escorxador també es van tractar en sessió plenària. En el punt presentat pel regidor Josep Maria Rañé, es van presentar i debatre entre d'altres les tarifes d'abonaments amb tarifació social, que seran idèntiques a les aprovades per a l'any 2017, i que haurà d'aplicar el concessionari de la gestió. El punt es va aprovar amb el vot a favor de l'equip de govern, VSF i el regidor no adscrit, el vot en contra de Cs i PP, i les abstencions d'ERC i PDeCAT.

També va tenir cabuda en el ple la concessió de subvencions a dues entitats ciutadanes, que es van aprovar amb els vots a favor de tots els grups a excepció de l'abstenció de VSF en el cas del Santfeliuenc FC, i de Cs i VSF en la subvenció adreçada a Calaix de Sastre per al projecte 2018.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior