Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/05/2020 04:57:57

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

24/05/2018
Lectures: 1257
Les escoles estrenen la cantata "Bon dia, Joana!", basada en poemes de Joana Raspall

Un total de 480 nens i nenes de les escoles de Sant Feliu interpretaran plegats aquest divendres 25 de maig, a partir de les 11 h, la cantata infantil "Bon dia, Joana!" en el marc del tradicional acte Les Escoles Canten. Hi participaran el professorat de l'Escola Municipal de Música i els alumnes de tercer de primària de les escoles Falguera i Nadal, i de quart de primària de les escoles Arquitecte Gaudí, Josep Monmany, Miquel Martí i Pol, Pau Vila, Salvador Espriu, Mestral, Bon Salvador, Mare de Déu de la Mercè i Verge de la Salut. La narració serà a càrrec del músic, cantautor i actor santfeliuenc Joan Dausà. L'acte, que tindrà lloc al Pavelló Municipal d'Esports Andrey Xepkin, suposa l'estrena oficial de la cantata.

La nova cantata deixa pas a l'anomenada "Rosa Joana i les set magnífiques", estrenada el 2013 coincidint amb l'any del centenari del naixement de la poetessa santfeliuenca Joana Raspall, i que també està basada en poemes de l'autora.

De fet, la cantata "Bon dia, Joana!" també es construeix a partir de poesies de Joana Raspall, en aquesta ocasió però, dedicades als valors i a l'expressió dels sentiments. Joan Dausà s'ha implicat en la part literària de la cantata, escrivint el guió. També s'ha tingut en compte la seva opinió i la del professorat de la ciutat en el moment de seleccionar els poemes. Precisament, Dausà ja ha treballat amb textos de l'obra de Joana Raspall en altres ocasions, per exemple, posant veu i música al poema "Podries" de l'escriptora santfeliuenca.

L'encarregat de musicar els poemes ha estat Joan Josep Blay, professor de l'Escola Municipal de Música, qui repeteix en la tasca, ja que també va fer-ho en la cantata "Rosa Joana i les set magnífiques".

Tal com es fa des de fa anys, l'objectiu és que els infants de 3r i 4t curs de primària de totes les escoles de Sant Feliu es trobin per interpretar plegats les cançons, que prèviament han treballat en l'assignatura de música a les aules, acompanyats d'un conjunt instrumental format pel professorat de l'Escola Municipal de Música.

La cantata ha estat organitzada per l'Escola Municipal de Música, amb la col·laboració de les escoles de Sant Feliu i els Voluntaris del Casal Municipal de la Gent Gran.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar