Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/03/2019 15:33:54

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

06/07/2018
Lectures: 832
Els accidents de trànsit i els fets delictius a Sant Feliu, per sota de la mitjana catalana

L'informe corresponent a l'any 2017 sobre la seguretat pública a Sant Feliu evidencia que el nombre total d'accidents de trànsit ha baixat respecte de l'any anterior. Així, l'any passat es van registrar 152 accidents, mentre que al 2016 van ser 154. En comparació amb la mitjana de 12 municipis de la comarca, Sant Feliu té un grau d'accidentalitat inferior. Mentre que la mitjana d'accidents a la ciutat és de 3,4 per mil habitants, la de la resta és de 5,9 per mil. Quant al nombre d'accidents amb víctimes, la mitjana de Sant Feliu és d'1,5 per mil habitants mentre que la dels 12 municipis se situa en 2,6 per mil. Pel que fa al percentatge de víctimes mortals i greus respecte del total, a Sant Feliu és de 5,5 i a la resta de municipis és de 5,9 de mitjana.

L'any 2017 es va produir una important concentració d'accidents especialment al carrer del Pla, amb 27 sinistres, i al carrer de Josep Ricart, amb 8. Per contra, a dos vials de la ciutat hi ha hagut una reducció significativa d'accidents. Així, a la rambla Marquesa de Castellbell el nombre d'accidents s'ha reduït de 14 l'any 2016 a 8 el 2017. I al carrer de Sant Josep, a la zona del polígon industrial El Pla, gairebé s'ha reduït a un terç el nombre d'accidents, passant de 13 el 2016 a 5 accidents el 2017.

Les campanyes, i especialment les intervencions a la via pública (passos elevats, ressalts, coixins berlinesos, etc.) han estat les causes més rellevants del continu decrement de les víctimes greus, on la velocitat però també les mesures de seguretat passives són factors decisius.


La taxa de delictes, molt per sota de la mitjana de Catalunya

Respecte als fets delictius a la ciutat, tot i que el 2017 van augmentar un 7,2 % respecte de l'any anterior, la taxa de delictes a Sant Feliu és la segona més baixa dels últims set anys. La mitjana de Sant Feliu (32,29 per mil), a més, està molt per sota de la mitjana de Catalunya (67,80 per mil) i de la Regió Metropolitana Sud (56,05 per mil) a la qual pertany la ciutat. Els delictes contra la seguretat viària a Sant Feliu van baixar un 4,2% respecte l'any anterior, mentre que els delictes contra el patrimoni, contra les persones, contra l'ordre públic i contra la salut pública van augmentar. En la resta de delictes la reducció es xifra en un 20,5%.

Pel que fa a les detencions de persones, l'informe del 2017 destaca que el 60,4% dels detinguts a Sant Feliu eren de nacionalitat espanyola, mentre que el 10,4% eren del Marroc, el 5,4 % del Perú, el 4,5% de Romania, el 4% d'Equador, el 2,5 % d'Alemanya, i el 12,9% restant, d'altres nacionalitats.


Noves iniciatives


En el marc de la reunió del Consell Local de Seguretat en què es va presentar l'informe es van acordar diferents propostes per tal de continuar millorant la seguretat al municipi. Així, es va decidir dur a terme actuacions en els punts d'alta concentració d'accidents i en tot el carrer del Pla; accions de sensibilització adreçades als conductors de vehicles de dues rodes com xerrades i trobades amb joves dins del programa d'educació viària; així com dur a terme una campanya especial dirigida al col·lectiu de la gent gran per reduir el risc d'atropellaments. A més, s'actuarà sobre les principals causes dels accidents de trànsit, com el control de la velocitat i la conducció sota els efectes de l'alcohol i els estupefaents.

D'altra banda, d'acord amb els objectius estratègics del Pla Local de Seguretat, es mantindrà la plena dedicació d'un agent de la policia local com a monitor de seguretat viària per arribar a tots els centres escolars a partir de segon curs de primària.

L'anàlisi de la seguretat ciutadana a Sant Feliu es va posar sobre la taula en el marc de la darrera sessió del Consell Local de Seguretat, que es va reunir el 20 de juny passat. El Consell és l'òrgan de representació i participació permanent de la ciutadania en l'anàlisi, planificació i execució del sistema local de seguretat pública, i està format per representants dels grups polítics municipals, dels cossos i serveis d'emergència i seguretat, així com per representants de centres escolars, associacions veïnals, industrials i comerciants.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar