Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/03/2021 12:03:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

06/07/2018
Lectures: 1775
Inaugurat el gual del riu que connecta Molins i Sant Feliu amb Sant Vicenç

A partir d'avui, els habitants de Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i Molins de Rei ja poden creuar per primera vegada el riu Llobregat a peu o en bicicleta a través d'una passera sense la necessitat d'utilitzar les carreteres amb trànsit rodat. Aquest gual inundable entra a formar part de la xarxa de camins fluvials que suma més de 30 quilòmetres al llarg del riu Llobregat.

El gual s'ha inaugurat aquest divendres, 6 de juliol, amb la presència d'Antoni Farrero, coordinador de l'Oficina Tècnica de Gerència de l'AMB; Javier Navarro, director d'obra de l'AMB; Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei; Maite Aymerich, alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts; i Jordi San José, alcalde de Sant Feliu.

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, ha manifestat que avui ha estat un dia molt important per als tres municipis, unint les dues ribes del Llobregat amb la consecució d'un projecte que es va començar a planificar a la tardor 2014 i que per fi ha culminat amb èxit. "Ha arribat l'hora que els nostres municipis mirin als ulls del riu i que gaudim d'aquesta zona per fer esport o passejar", ha conclòs.

El projecte s'emmarca en una estratègia global de recuperació ambiental i de foment de l'ús social en l'àmbit del riu Llobregat. A més, la connexió a peu i en bicicleta entre els 3 nuclis urbans potencia el canvi d'hàbits cap a una mobilitat sostenible amb què s'està apostant des de l'AMB.

La iniciativa neix, per una banda, de la voluntat dels ajuntaments per donar continuïtat a l'eix de vianants i bicicletes que ve al llarg del riu per relacionar-se amb els espais fluvials, i per altra, consolidar i establir un nou enllaç del riu amb els municipis veïns.

El pas està format per una plataforma transitable de 4 metres, una amplada suficient per creuar simultàniament vianants i bicicletes.

L'obra, que té un pressupost de 745.364,03 euros, va començar el passat mes de gener i ha requerit la desviació del riu a través d'un canal lateral per tal de poder treballar en sec dins de la llera.

Els episodis de pluja abundants i reiteratius d'aquest hivern i primavera han dificultat les tasques diàries de construcció i han retardat una mica la seva inauguració, prevista inicialment per aquesta primavera. Com a dades curioses, aquest hivern-primavera s'han produït 8 temporals i 32 dies amb cabals del riu superiors a 50 m3/seg, quan el cabal normal volta els 2,5 m3/seg durant aquesta època. Aquestes crescudes suposen un volum d'aigua 20 vegades superior al que acostuma a baixar habitualment, fet que ha provocat la inundació completa de l'obra.

Nova passarel·la a la riera Comerç

Coincidint amb la inauguració del gual inundable a Sant Feliu s'ha posat en funcionament una pasarel·la a la riera Comerç, situada uns metres abans del gual. La passarel·la facilita el trànsit de vianants i ciclistes en un tram que fins ara era difícil de creuar.  

 
Àlbum de fotos a Facebook

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior