Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/03/2019 15:49:01

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

10/07/2018
Lectures: 327
La Síndica Municipal commemora el Dia Mundial de la Població

Amb motiu del Dia Mundial de la Població, que se celebra aquest dimecres 11 de juliol, el Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya ha elaborat un article commemoratiu. En el document, els síndics i les síndiques volen aportar la seva reflexió i el seu compromís per donar a conèixer el dret de les persones a planificar la seva vida.

El Dia Mundial de la Població va ser establert l'any 1989 pel Consell d'Administració del Programa de Les Nacions Unides pel Desenvolupament amb la finalitat de fer prendre consciència sobre les problemàtiques demogràfiques, perquè dos anys abans el planeta va arribar als cinc mil milions d'habitants.

La celebració té per objecte principal "donar a conèixer el dret de les persones a planificar la seva descendència, és a dir, la seva vida, dirigint la informació a aquells que tenen més dificultats per accedir a la informació necessària i poder fer-lo efectiu; parlem de joves i dones principalment".

No obstant, volen posar de relleu que "la manca de recursos econòmics impedeix fer efectiu aquest dret, perquè la pobresa no permet accedir a tota la informació i els mitjans disponibles, i això comporta desigualtat social, discriminació de gènere, atur i deficiències en els sistemes de salut".

Per aquest motiu, subratllen, "hem d'aconseguir que els joves siguin hàbils per fer efectius els seus somnis, per pensar críticament i ser més lliures, promovent la seva salut, l'accés als sistemes de planificació, a la plena informació sexual i reproductiva, establint plans d'habitatge i treball i permetent-los aportar i participar en les decisions comunes".

Finalment, asseguren, el repte que hauran d'assumir és "invertir en el jovent, en els adolescents i, especialment, en els que trobem en posicions més desfavorides perquè creixin amb seguretat, saludablement i en societat".

En el document adjunt podeu llegir l'article complet.

 

Documents relacionats:
Dia Mundial de la Població
Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar