Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/05/2019 23:25:45

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

  26/07/2018
  Lectures: 563
  La Síndica de Greuges presenta l'informe anual de gestió de 2017

  La Síndica Municipal de Greuges de Sant Feliu, Julia Latorre, va presentar en el Ple municipal de juliol, celebrat el dijous 26, el seu primer informe de gestió corresponent a les actuacions durant el 2017.

  Així, l'any passat l'oficina de la Síndica va realitzar 84 intervencions, entre les quals hi ha 27 expedients, 12 mediacions, 1 actuació d'ofici i 9 gestions administratives.  A més, com cada any, cal destacar la tasca que es realitza per assessorar i orientar els ciutadans i ciutadanes que s'adrecen a l'Oficina encara que la matèria tractada quedi fora de l'àmbit de les seves competències. Així, l'any passat es van fer 33 assessoraments i 2 consultes.

  Julia Latorre va remarcar que "un dels baròmetres de la qualitat de vida i dels drets de la ciutadania de Sant Feliu és aquesta institució, des d'on podem copsar quins són els problemes que pot patir, la seva intensitat i les respostes per a la seva solució. Però també han de valorar positivament, les àrees o sectors que no produeixen queixes dirigides a la meva oficina, el que no vol dir altra cosa que estan funcionant adequadament al no precisar la meva intervenció".

  La tramitació de les intervencions d'expedients i mediacions de l'any 2017 va comportar un total de 542 actuacions, entre atenció a ciutadans i ciutadanes, relacions amb l'ajuntament, reunions, visites, etc. A més, es va treballar en 27 intervencions que no s'havien tancat l'any 2016 que han suposat 234 actuacions i també en 9 intervencions de 2015 que han suposat 110 actuacions. Finalment, es van treballar dues intervencions de l'any 2014 que han suposat 7 actuacions. Així, durant l'any 2017 es van gestionar 122 intervencions que han originat un total de 893 actuacions.

  Pel que fa a les temàtiques més recurrents que han motivat les queixes han estat semblants a les d'anys anteriors, principalment relacionades amb comportaments incívics, la demora en la resposta a instàncies, actuacions relacionades amb la via pública i l'urbanisme, la contaminació acústica, la neteja viària, així com els perjudicis que algunes obres han causat en algun comerç de la ciutat.

  Cal assenyalar també l'arribada d'un nou tema a la Sindicatura, com les queixes sobre l'impost de plusvàlua. Va destacar també que en els darrers mesos ha millorat el temps de resposta a les seves peticions gràcies a una nova via de comunicació electrònica entre la Sindicatura i l'Ajuntament.

  L'any 2017 va ser un any de relleu a la Sindicatura de Greuges de Sant Feliu. Des del mes de gener fins a l'agost, el Síndic municipal fou Magí Boronat, i el mes de setembre va ser reemplaçat per l'actual Síndica municipal, Julia Latorre. Per tant, la tasca duta a terme a l'Oficina durant el darrer any correspon en part al treball de la persona que ha precedit l'actual Síndica durant els darrers deu anys.

  La Sindicatura Municipal de Greuges de Sant Feliu és una institució creada a iniciativa de l'Ajuntament l'any 2006 amb l'objectiu de garantir els drets fonamentals i les llibertats públiques dels santfeliuencs i les santfeliuenques, en relació a les actuacions de l'administració municipal i les seves competències. L'Oficina de la Síndica de Greuges es troba al Palau Falguera (c/ Falguera, 2). L'horari d'atenció al públic és de dilluns a dijous, d'11 a 14 h, i dilluns i dimarts, de 16.30 a 19 h. També es pot contactar trucant al telèfon 93 685 80 21, al correu electrònic sindic@santfeliu.cat o al web www.santfeliu.cat/sindica. L'Oficina romandrà tancada del 6 al 29 d'agost. 

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar