Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/05/2019 23:29:54

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

  27/07/2018
  Lectures: 752
  El ple de juliol aprova les bases per promoure l'accés a l'habitatge social a la ciutat

  En el ple de juliol, celebrat el 26 de juliol, es van tractar dos temes importants per promoure l'accés a l'habitatge públic a la ciutat. La regidora Lidia Muñoz va exposar les bases per concedir ajuts per a la rehabilitació d'habitatges per incorporar-los a la Borsa d'Habitatge de recent creació i va assegurar que hi estan excloses les entitats financeres i els fons d'inversió. La finalitat de les subvencions és impulsar la rehabilitació d'habitatges per facilitar l'accés a la vivenda amb criteris de progressivitat, equitat i justícia social. Aquest punt es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals.

  Lidia Muñoz també va ser l'encarregada de presentar a aprovació les bases per adjudicar en règim de lloguer 18 habitatges dotacionals al carrer El Pla, 2, que també es van aprovar per unanimitat.

  D'altra banda, la Síndica Municipal de Greuges de Sant Feliu, Julia Latorre, va presentar en el Ple municipal de juliol el seu primer informe de gestió corresponent a les actuacions durant el 2017, en què es van gestionar 122 intervencions que van originar un total de 893 actuacions. La Síndica va remarcar que "un dels baròmetres de la qualitat de vida i dels drets de la ciutadania de Sant Feliu és aquesta institució, des d'on podem copsar quins són els problemes que pot patir, la seva intensitat i les respostes per a la seva solució".

  Durant la sessió també es va presentar a aprovació el Compte General del pressupost de 2017. El regidor d'Hisenda, Josep Maria Rañé, va ser l'encarregat de presentar la liquidació del pressupost, que presenta un romanent de tresoreria de 2,6 milions d'euros i compleix amb totes les ràtios legals. Segons Rañé, ha estat possible "degut a què el 2017 ha estat un bon any en ingressos per la generació de noves plusvàlues i construccions motivades per una recuperació econòmica, per la contenció de la despesa en subministraments en estalvi de consum energètic, i tot sumat comporta una millora dels resultats".

  La regidora del PP, Elisabet Ortega, va lamentar que els ingressos vinguin per estar "demasiado agarrados al tocho" i va manifestar la seva por pels efectes inversos quan els ingressos minvin. Silvestre Gilaberte, de Veïns per Sant Feliu, va criticar que les qüestions estructurals no canvien, constaten que la ciutadania no percep equilibri entre pagament d'impostos i serveis rebuts, i va demanar ajustar els capítols 1, 2 i 3 de despesa. Per la seva banda, Jordi Sospedra, de Veïns per Sant Feliu, va exposar que no s'han aprofitat els 2 anys de superàvit pressupostari per reduir el deute i va lamentar "que estem condemnats a pujar l'IBI en els propers anys". Per al PDeCat, Manel Carrion va lamentar que aquest punt de l'ordre del dia no estigui dotat de la importància que es mereix al web municipal, tal i com va exposar en el ple de febrer. Per part de Ciutadans, Raúl Alba, es va mostrar crític amb la prestació de serveis que es dona per no tenir la qualitat que es mereixen. Per a ERC, Oriol Bossa va demanar aclarir un dubte sobre la partida en el fons social de la Ciutat acollidora, fons social i habitatge en les quals hi ha una diferència notable. La liquidació del pressupost 2017 es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, els vots en contra de PP, PDeCAT, Cs, ERC i un regidor de Veïns i les abstencions del regidor no adscrit i un regidor de Veïns. 

  També va tenir cabuda en el ple la concessió de subvencions a entitats ciutadanes dels àmbits de la Gent Gran, Dones, Solidaritat i Cooperació, Esports, Serveis Socials, Cultura i Persones amb Discapacitats. Els ajuts es van aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals i l'abstenció de Veïns per Sant Feliu, excepte a les entitats de Serveis Socials i Persones amb discapacitats en què hi va votar a favor.

  D'altra banda, el ple va aprovar la concessió d'una subvenció al Club Natació Sant Feliu per al projecte de l'any 2018, amb les abstencions del regidor no adscrit i del grup de Veïns.

  El consistori també va aprovar per unanimitat les bases del Concurs de Comparses del Carnaval de 2019.

  En l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica es va donar compte dels informes urbanístics per a l'aprovació inicial per part de l'AMB del Pla Especial de Protecció del Parc de Collserola i de la modificació del PGM. El Pla té com a objectiu garantir la màxima protecció i conservació d'aquest espai natural. 

  En l'apartat de mocions, el grup municipal d'ICV-EUiA va deixar sobre la taula a petició pròpia la moció sobre el "Defensor/a de les generacions futures". A continuació, el regidor Javier Molina va presentar la moció del PSC per instar els governs autonòmic i central a prendre mesures perquè es pugui accedir als habitatges amb preus de lloguer justos i estables. El text va ser aprovat per unanimitat.

  Abans de finalitzar el ple es va presentar l'informe del darrer any del Pla de Rescat Social, presentat per l'alcalde de la ciutat, Jordi San José, en absència de la regidora Mireia Aldana.

   

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar