Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/05/2019 22:56:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

  09/08/2018
  Lectures: 929
  S'inicia el període d'informació pública del Pla de protecció de Collserola

  En el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de data 8 d'agost de 2018, s'ha publicat l'acord del Consell Metropolità en sessió ordinària celebrada el 24 de juliol, pel qual s'aprova inicialment el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), així com la Modificació puntual del Pla general metropolità en l'àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola (MPGMCo).

  Durant tres mesos a partir del 9 d'agost, els expedients es podran consultar a la Secretaria de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (carrer 62, núm. 16-18, sector A de la Zona Franca de Barcelona, edifici A, planta 2ª). Així mateix, el document complet del PEPNat i de la MPGMCo es troba disponible a la pàgina web de l'AMB i presencialment al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Durant aquest termini d'informació pública es podran presentar les al·legacions oportunes.

  El PEPNat i la MPGMCo associada tenen com a objectiu comú la protecció i conservació d'aquest espai natural de vital importància per a l'àrea metropolitana de Barcelona. Alhora, busquen la millora del patrimoni natural i els valors geològics, biològics, ecològics, paisatgístics, etnològics, agrícoles i culturals de la serra de Collserola, declarada parc natural l'any 2010.


  Un nou pla per dotar de màxima protecció la serra de Collserola

  El PEPNat substitueix i actualitza l'anterior pla especial del 1987. Els espais lliures s'incrementen en una superfície equiparable a més de 700 camps de futbol. El projecte s'ha treballat en comissions i ponències on han participat totes les administracions implicades: Generalitat de Catalunya, AMB, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC), la Diputació de Barcelona i els 9 ajuntaments que formen part del parc.

  Aquest nou full de ruta defineix un model basat en dos eixos fonamentals: la potenciació dels serveis ecosistèmics i més control de les "pertorbacions". Els serveis ecosistèmics són els beneficis que aquest espai aporta al medi ambient, a la societat i a la qualitat de vida. Aquest gran pulmó verd representa més benestar i salut per a la població metropolitana, un augment de la biodiversitat, l'existència d'espais d'oci i lleure per la gent, i un funcionament més natural de la metròpolis.


  Procés de participació ciutadana

  Continua obert el procés participatiu iniciat ja l'any 2015, on tots els ciutadans, entitats i veïns i veïnes interessats poden fer aportacions de millora, comentaris i propostes per tal que les administracions competents conjuntament amb la societat construeixin i millorin el futur d'aquest espai natural. Les aportacions es poden fer mitjançant internet o bé presencialment a les sessions que es duran a terme la propera tardor.

  Pla Especial de Protecció del Parc de Collserola

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar