Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/04/2019 00:44:14

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

  06/09/2018
  Lectures: 448
  Sant Feliu acull tallers sobre economia feminista en el 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat

  Aquest dijous 13 de setembre, de 17 a 20.30 h, el Centre Cívic Mas Lluí (c/ Estelí, 10) acollirà un seguit de tallers i xerrades per a dones sota el títol "Trencant motllos. Economies alternatives", organitzats pel Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat en el marc del 5è Congrés de Dones. El Congrés està organitzat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i aquest any es presenta sota el lema "100% feminista".

  Mitjançant un seguit de tallers i xerrades es vol mostrar la capacitat de generar economia de les dones i es vol fer des de la participació activa i exemplificant activitats econòmiques que mostrin valors socials diferents i un canvi en els rols tradicionalment instaurats.

  Els tallers i les xerrades plantegen aquestes economies intangibles i, a la vegada, tracten la divisió del treball i la diferència sexual d'una forma alternativa. En consonància amb el que proposa l'economia feminista, que situa al centre de la vida les necessitats quotidianes de les persones i no el mercat.

  Així, el Centre Cívic Mas Lluí convida les assistents a tastar noves emocions i a trencar motllos amb els tallers simultanis per a dones sobre tecnologia, patchwork, robòtica per a nenes, ciències, herbes remeieres, mecànica de motos, restauració de mobles, astronomia, entre altres. Les inscripcions es poden fer online aquí. Tots els tallers són gratuïts.


  Economia feminista


  L'economia feminista planteja una manera diferent de veure l'economia. Però poc o res té a veure amb una economia, diguem-ne, femenina. En essència, pretén fer visibles les desigualtats de gènere i les té en compte com un factor clau que explica com funciona l'economia. Però, en la mesura en què s'endinsa en quines són les causes que expliquen aquestes desigualtats, planteja a més una transformació social que ha de portar a l'equitat socieconòmica.

  A banda de l'economia feminista, per a aquest 5è Congrés s'han establert cinc àmbits de treball: transversalitat de gènere i polítiques públiques, dones tech, les dones als mitjans de comunicació, violència masclista i esport femení. En cadascuna de les matèries es compta amb la col·laboració d'expertes.

  El Congrés se celebrarà a Castelldefels els dies 26 i 27 d'octubre, però des del mes d'abril ja hi ha hagut nombroses activitats a la comarca. Les subseus del Congrés són, a part de Sant Feliu, Abrera, Castelldefels, El Prat, Gavà, Sant Just, Corbera, Sant Boi i Cornellà, i també el sindicat UGT i les entitats PIMEC i AEBALL.

   

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar