Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/04/2019 00:03:55

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

  13/09/2018
  Lectures: 1184
  La Universitat Politècnica de Catalunya engega una assignatura sobre el soterrament

  L'alumnat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) comença aquest dijous l'assignatura d'urbanisme V que enguany es dedica al soterrament de les vies ferroviàries de Sant Feliu de Llobregat.

  L'assignatura, sota el nom "Els llocs de la metròpoli" consta d'una part teòrica i una altra pràctica. A la teòrica, experts en urbanisme parlaran de casos similars d'arreu del món i on l'Ajuntament de Sant Feliu hi participarà. A la part pràctica l'alumnat, farà propostes i treballaran en un projecte final d'urbanització de l'espai alliberat de les vies. Els i les alumnes sortiran de les aules i tindran l'oportunitat de veure in situ la zona de les vies i els voltants per posteriorment, formular els seus treballs acadèmics.

  El curs pretén estudiar i reflexionar sobre el potencial de transformació urbana de Sant Feliu atès el proper soterrament que històricament divideix el municipi en dos, per tal d'eliminar la frontera i convertir-la en frontissa.

  Estanislao Roca, responsable de l'assignatura i catedràtic de la UPC, que enguany se situa en el rànquing de les millors universitats del món d'arquitectura en la 22a posició, veu en Sant Feliu un bon cas d'estudi i creu que la ciutat afronta un canvi històric amb aquesta obra. Una obra, que farà que el concepte que tenim avui dia de la ciutat, canviï completament amb el soterrament de les vies i la creació de nous espais per a la ciutadania.

  L'assignatura comptarà el dijous 20 de setembre amb la presència de Lidia Muñoz, primera tinenta d'alcaldia i presidenta de l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica i d'Albert Ferrer, arquitecte i cap de l'Oficina del soterrament, els quals a través d'una presentació explicaran a l'alumnat l'història recent i els projectes de futur de la capital del Baix Llobregat.

  El futur urbanístic però estarà en mans de tota la ciutadania de Sant Feliu amb el procés participatiu "Crea la ciutat del futur, crea Sant Feliu" que es posarà en marxa a partir del 25 de setembre, a les 19 h, en un acte de presentació a la Sala de plens de l'Ajuntament de Sant Feliu. 

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar