Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/02/2020 00:32:54

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

14/09/2018
Lectures: 2312
Una exposició repassa l'evolució i l'impacte del ferrocarril a Sant Feliu

El dijous 20 de setembre, a les 20 h, s'inaugura a la sala d'exposicions del Palau Falguera la mostra "Amunt i avall de la via", en el marc de la V Setmana del Patrimoni de Sant Feliu que se celebra del 19 de setembre al 7 d'octubre.

L'exposició, organitzada per l'Ajuntament de Sant Feliu i l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, repassa l'evolució del ferrocarril, des de la seva arribada a la ciutat el 1854, fins als nostres dies, quan el clam pel soterrament ha esdevingut unànime.

Durant més de segle i mig el tren ha estat motor de desenvolupament i font de riquesa per a Sant Feliu. El ferrocarril ha modelat la configuració urbana de la ciutat, però les seves vies també han separat en dos el seu territori, fracturant la trama urbana i provocant un volum important i divers de perjudicis als seus habitants.

A través de diferents panells informatius, la mostra explica com el traçat de la via ha determinat l'evolució de Sant Feliu i els seus barris, separant uns dels altres a través d'una barrera física, però també cultural i simbòlica. L'últim plafó està dedicat als anys de negociacions i de lluita comú i unitària per assolir el soterrament de les vies, una reivindicació ciutadana que aplega les forces polítiques, les entitats i els santfeliuencs i les santfeliuenques. La mostra es tanca amb l'anunci del Ministeri de Foment, el gener de 2018, de l'inici de les obres de soterrament previst per al 2019. Ara hi ha el projecte i el finançament per tancar la ferida. Nous espais per al retrobament seguiran l'antic traçat del ferrocarril, cosint i finalment suprimint la gran separació física que ha estat per a Sant Feliu la via del tren.

La mostra es podrà visitar fins al 14 d'octubre, de dijous a dissabte, de 18 a 20 h, i diumenges i festius, d'11 a 14 h.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar