Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/06/2019 03:47:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

  09/10/2018
  Lectures: 2069
  Sant Feliu celebra la Festa de Tardor del 10 al 14 d'octubre

  Des del dimecres 10 fins al diumenge 14 d'octubre, Sant Feliu celebra la Festa de Tardor 2018 amb un programa farcit de propostes per a tots els públics amb música, esports, cultura, foc i espectacles.

  Com és tradició, la Festa començarà amb el repic de campanes a càrrec de la Colla dels Campaners de Sant Feliu, la concentració de les colles del seguici a la plaça de la Vila i el lliurament del Mocador d'Honor des del balcó de l'Ajuntament el dimecres 10, a partir de les 19 h. Enguany rebran el Mocador dues persones, Lluís Monfort i Joan Ribas, pel que simbolitza la capacitat d'enteniment i de col·laboració entre persones a l'hora de fer un treball col·lectiu. A continuació, trabucaires, diables, gegants, tabalers i altres colles i bèsties començaran el tradicional seguici, una cercavila popular pels carrers de la ciutat.

  Al llarg de cinc dies la ciutat gaudirà de la seva festa més popular i gràcies a la col·laboració de més de 90 entitats, associacions i colles un ampli programa d'activitats omplirà diversos espais de la ciutat. A més, durant tots els dies de festa estarà oberta la fira d'atraccions al carrer de Mataró.


  Conte i exposició de l'imaginari de la ciutat

  Amb la voluntat de reinventar-se i sorprendre la ciutadania amb propostes inèdites any rera any, la Festa de Tardor d'aquest 2018 incorpora alguna novetat en el seu desenvolupament. Una de les mes assenyalades és l'edició del conte del seguici per completar els contes de la Festa de Tardor. Totes les bèsties, totes les colles i tots els gegants apareixen en aquest llibre il·lustrat per Mar Coronado amb la col·laboració de les entitats i colles de Fets. El 9 d'octubre s'inaugura a la sala d'exposicions de la planta baixa del Palau Falguera el conte del seguici i l'exposició "El nostre seguici i ball d'entremesos", que es podrà visitar fins al 14 d'octubre.

  Torna l'oferta del 'Canya Sant Feliu'

  La Festa de Tardor repeteix per vuitè any consecutiu la campanya 'Canya Sant Feliu' fins al diumenge 14 d'octubre. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament, compta enguany amb la participació duna quarantena de bars i restaurants de la ciutat que se sumen a l'experiència de traslladar l'esperit festiu fins aquests establiments. Així, tots els locals adherits a la campanya ofereixen una canya i una tapa per només 2 euros. L'objectiu és promoure el consum als establiments de restauració de la ciutat durant els dies de la Festa de Tardor, i alhora oferir una opció econòmica als ciutadans i ciutadanes perquè puguin gaudir de la celebració al carrer.

  Consells per sortir a la Festa

  Amb l'objectiu de garantir la seguretat durant la Festa de Tardor i, especialment, en les activitats de foc, es posaran en marxa diverses accions per evitar incidents i garantir l'assistència immediata dels serveis d'emergències i de seguretat, en cas que sigui necessari. A més, l'Ajuntament ofereix consells per gaudir de la festa d'una manera responsable i saludable. I per tal d'evitar qualsevol tipus d'agressió masclista enguany es torna a posar en marxa la campanya No és no, amb l'objectiu d'oferir cobertura a les dones que es puguin sentir agredides i fomentar el respecte. Així, si una dona se sent assetjada durant la celebració de la Festa de Tardor, haurà de buscar els punts lila ubicats a les barres dels concerts.

  Obertura de comerços per festa local

  Atesa interlocutòria de data 21.3.18 dictada pel Tribunal Constitucional en el recurs d'inconstitucionalitat núm. 5332-2017, resta suspès l'article 37.1.j) fins què es dicti sentència: el 12 d'octubre els establiments comercials amb una superfície de venda inferior als 300 m2 tenen llibertat per determinar els dies i hores d'obertura al públic fins a un màxim de 75 hores setmanals, inclosos els establiments gestionats en règim de franquícia, sempre i quan la seva explotació no estigui al càrrec d'una gran empresa (més de 249 persones empleades i un volum de negoci superior al cinquanta milions d'euros –recomanació 2003/361/CE de la Comissió de 6.5.03), d'acord amb el que preveu l'article 5.2 del Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment per a la competitivitat.

  Us recordem que podeu consultar la LLEI 18/2017, d'1 d'agost, de comerç, serveis i fires.

  Modificacions al programa de Festes

  La Nit de foc, dels Diables La Salut (dia 14, 20 h): Ha estat anul·lada pel risc de pluja.

  Fes Ha estat anul·lat per previsió de pluja.

  Mercat medieval del Mas Lluí (dies 13 i 14): Ha estat anul·lat per causes alienes a l'Ajuntament.

  Cercavila de la XV Mostra de Folklore Internacional i Tradicional: S'anul·la la cercavila. A les 18 es farà la Mostra a la pl. Lluís Companys (en cas de pluja, a la sala Ibèria).

  Tabalada del correfoc infantil: S'anul·len els recorreguts. La tabalada es farà a les 19 h, però a la pl. Estació.

  Documents relacionats:
  Ban Festa de Tardor 2018
  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar