Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/04/2019 13:58:41

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

  05/11/2018
  Lectures: 591
  El procés de participació "Crea la ciutat del futur, crea Sant Feliu" continua els diàlegs ciutadans

  Després dels itineraris participatius, els punts d'interacció mòbil pels barris i dues activitats a la Festa de la Tardor, el procés de participació "Crea la ciutat del futur, Crea Sant Feliu" continua amb les sessions de diàlegs amb la ciutadania durant els mesos de novembre i desembre.

  Els diàlegs estan plantejats sobre els 3 eixos temàtics del procés participatiu i cada un d'ells es repetirà en tres espais diferents de la ciutat per facilitar la participació (Centre Cívic Les Tovalloles, Casal de Joves i Centre Cívic Mas Lluí). Tenen un format de taller amb dinàmiques de treball per fer propostes col·lectives, és a dir, amb les aportacions individuals recollides en les activitats anteriors es construiran propostes col·lectives i seran aquestes les que passin a la fase de validació per quedar recollides en l'encàrrec que es farà als despatxos d'arquitectes que es presentin al Concurs per a la urbanització dels espais alliberats pel soterrament. Els diàlegs estaran enriquits amb informació d'equips tècnics especialistes en cadascú dels temes i les aportacions de la ciutadania.

  Diàlegs ciutadans 

  Durant el primer diàleg ciutadà que tractarà sobre el nou Sant Feliu es parlarà sobre quin model de ciutat vol la ciutadania i quins elements d'identitat i de memòria han d'estar presents en el nou espai: "Com s'imagina l ciutadania el Sant Feliu del futur? Innovador, integrador, comercial, esportiu, verd, industrial, tecnològic, cultural? Es vol una ciutat més tranquil·la o més animada? Es vol que es reconegui Sant Feliu com a capital del Baix Llobregat? Quina relació tindrà la ciutat amb el Llobregat? I amb Collserola?

  Al segon diàleg ciutadà s'aborda el tema de l'espai públic: usos i mobilitat aprofundint sobre quin tipus d'espais públics s'han de generar i com es pot millorar la mobilitat a la ciutat. Aquest serà un dels temes claus en el procés: Com pot afectar i modificar la xarxa d'autobusos i les connexions amb altres transports públics? I els recorreguts dins la ciutat? Com pot ser la presència de la circulació de cotxes i motos? I d'aparcament? Quina prioritat se li vol donar als vianants i a les bicicletes? Quin tipus d'espais públics s'han de generar, més jardins o més places? Quines necessitats té la ciutadania? Es volen zones per a infants i joves? Es vol un carrer comercial o un parc urbà? De què manera es poden combinar aquests usos? Quines activitats temporals pot acollir i potenciar?

  Al darrer diàleg ciutadà el tema principal seran els edificis: equipaments, habitatge i activitats econòmiques. Se centrarà en identificar quines són les oportunitats d'equipaments, d'habitatges i d'activitats econòmiques que es poden generar en aquest nou espai. Quines necessitats hi ha d'equipaments? I d'habitatges públics i privats? Com es pot pensar l'espai per a les activitats econòmiques? Es compartirà la informació extreta dels Pla d'equipaments i del Pla d'Habitatge, així com l'índex d'edificabilitat previst inicialment en el planejament, per enriquir les aportacions.

  Totes les sessions són obertes. Participant en els tres tallers es tindrà una visió completa de la transformació i es podran fer les aportacions en tots els temes d'interès per crear la ciutat del futur. Finalment, per facilitar la participació de les persones que no poden fer-ho presencialment, el procés compta amb la plataforma Decidim Sant Feliu on es pot emplenar l'enquesta i aportar la seva visió i propostes als diàleg 1, diàleg 2 i diàleg 3.

   

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar