Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/04/2019 13:58:59

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

  05/11/2018
  Lectures: 335
  Sant Feliu participa en una nova prova de sirenes d'accident químic

  El dijous 8 de novembre, a les 12 h, va tenir lloc una nova prova d'activació de la sirena d'emergència per risc químic instal·lada a la plaça d'Alfons Comín, al costat dels jardins del Palau Falguera.

  A través de la sirena s'emeten tres senyals d'alarma d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova s'anuncia amb un senyal continu de 30 segons de durada. En acabar el simulacre es fa una valoració de l'efectivitat del Pla d'emergència del risc químic a Catalunya (Plaseqcat).

  Durant la jornada es van activar les 86 sirenes que hi ha instal·lades a 38 municipis de Catalunya. L'objectiu d'aquest exercici és comprovar el nivell auditiu i el bon funcionament de les sirenes i també donar a conèixer i familiaritzar la població amb els sons d'avís en cas d'accident químic per tal que pugui reaccionar en un cas real.

  En una emergència real, en sentir el senyal d'alarma caldria tancar-se a casa o a l'edifici més proper fins que sonés la fi d'alarma. El PlaseQCat és un pla especial d'emergència exterior del sector químic de Catalunya que permet preveure les normes d'actuació en cas de produir-se algun tipus d'accident en el sector químic. Tot i que Sant Feliu no compta amb cap indústria que suposi un risc químic per al municipi, s'ha acollit al PlaseQCat perquè es troba en l'àrea d'influència afectada per la proximitat a la potabilitzadora d'Aigües de Barcelona ubicada a Sant Joan Despí.

  La Generalitat ha preparat un vídeo divulgatiu sobre el risc químic i l'autoprotecció destinat a la població en general i un altre destinat a centres docents per tal que el professorat pugui donar a conèixer el risc químic i les mesures de protecció.

   

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar