Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/05/2019 15:22:00

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

  29/11/2018
  Lectures: 365
  Es posa en marxa la Xarxa Antirumors de Sant Feliu

  Amb la declaració institucional d'impuls de la Xarxa Antirumors, l'Ajuntament vol combatre els discursos i actituds negatives que dificulten la convivència en la diversitat, generen conflicte i discriminació a Sant Feliu.

  En aquest sentit, la Xarxa Antirumors estarà formada per l'Ajuntament, les entitats de la ciutat i la ciutadania voluntària que, mitjançant el treball cooperatiu, tindrà la capacitat de contrarestar els rumors, prejudicis, estereotips negatius i falses notícies que sorgeixen.

  En primer lloc, caldrà identificar quins són els rumors i establir un pla d'acció coordinat que, mitjançant campanyes de sensibilització i comunicació, aconsegueixin trencar amb els estereotips, prejudicis i rumors que circulen a la ciutat i, especialment, a les xarxes socials i que poden qüestionar la convivència entre els veïns i veïnes.

  Dins d'aquest pla d'acció destaca també la formació d'agents antirumors. Un curs mitjançant el qual es donaran les eines per construir argumentaris que desmuntin, amb dades i xifres reals, totes aquelles declaracions sobre persones, grups i fets que es difonen sense que es demostri la seva veracitat.

  Així, a través d'aquesta Xarxa Antirumors es pretén fomentar, en última instància, la construcció d'una societat basada en la solidaritat intercultural, la igualtat, la bona convivència i els valors democràtics. A més, la iniciativa ofereix l'oportunitat de ressaltar els aspectes positius de construir conjuntament una societat des de la diversitat i la pluralitat i alhora possibilita la participació activa de la ciutadania i reforcin els vincles entre els veïns i veïnes de la ciutat.

  La declaració institucional d'impuls de la Xarxa Antirumors es va aprovar en el ple municipal del mes de novembre amb els vots a favor de tots els grups i el regidor no adscrit i les abstencions de PP i Ciutadans.


  Un projecte amb projecció europea

  La Xarxa Antirumors no és d'una iniciativa aïllada. A escala europea, el projecte Communication for Integration (C4i) del Consell d'Europa i la Comissió Europea, promou la integració i l'ús de les xarxes socials per difondre informació contrastada i explicacions sobre migració i diversitat.

  També, al territori català, destaquen, entre d'altres, els casos de les xarxes antirumors de Barcelona i Sabadell. A través de la participació ciutadana i de les entitats, conjuntament amb els ajuntaments, treballen per afavorir les relacions basades en la igualtat, el respecte i el reconeixement mutu davant les diverses discriminacions que dificulten la convivència a la ciutat.


   

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar