Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/04/2019 11:53:24

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

  04/12/2018
  Lectures: 383
  El valor de les dades obertes, un repte clau per a l'Ajuntament

  Divendres 30 de novembre es va realitzar la sessió informativa 'Vols capacitar-te en el món de les dades obertes?', organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, juntament amb Smart Space (AEBALL) i l'Ajuntament de Sant Feliu. En la sessió, que teniu per objectiu promoure el valor de les dades obertes a l'àrea metropolitana, es van donar cita persones que impulsen projectes del sector públic i privat en l'àmbit de la promoció econòmica i l'emprenedoria.

  L'acte va arrencar amb la intervenció del regidor de Tecnologies i Sistemes d'Informació, Josep Maria Rañé, qui va destacar la urgència de saber utilitzar les dades a través "del coneixement i del domini de les eines adequades" per tal d'evitar que el seu ús "es redueixi a l'abocament d'aquestes". La benvinguda institucional va donar pas a la ponència sobre 'Dades obertes. Una oportunitat per al teu negoci', en què la trentena de professionals del sectors públic local i privat assistents va poder conèixer els mètodes i recursos perquè les dades obertes generin valor econòmic, i transmetre després aquest coneixement a les PIMES i persones emprenedores dels seus territoris.

  Lourdes Muñoz, presidenta d'Iniciativa Barcelona Open Data, va presentar a continuació la 'Guia per a la captació tècnica en l'ús de la informació pública', un document adreçat al personal tècnic que integra els diferents departaments de promoció econòmica. La guia presenta els recursos necessaris per implementar polítiques públiques locals que promoguin el valor econòmic de les dades, i fa un repàs de les principals eines estratègiques per divulgar l'ús d'aquestes entre les petites i mitjanes empreses del teixit econòmic local. En paraules de Muñoz, l'obertura de dades genera una "millora democràtica i un impacte econòmic positiu".

  La presidenta d'Iniciativa Barcelona Open Data també va apuntar que les dades generen un valor socioeconòmic que no es pot deixar de banda, ja que "una societat que té dades obertes és una societat que sap i pot aprofitar les oportunitats socioeconòmiques". La ponent va explicar que l'abundància creixent de les dades fa que siguin vitals en tots els sectors i que les empreses de totes les dimensions siguin cada vegades més dependents. Per aquest motiu, proposa a les PPIMES aprofitar aquesta afluència de dades per impulsar els seus negocis a través d'activitats divulgatives com els workshops o la Setmana Open Data. És tal la importància d'aquest nou concepte, que Muñoz va definir les dades obertes com "infraestructures sobre les quals es construeix l'economia moderna".

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar