Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/05/2019 15:30:57

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

  05/12/2018
  Lectures: 458
  Finalitzen les obres de la primera fase per crear noves places d'aparcament al carrer del Pla

  Dimecres 5 de desembre s'ha enllestit l'actuació per crear un nou estacionament en cordó al carrer del Pla, en el tram situat entre els carrers de Ramón y Cajal i Anselm Clavé. La nova configuració, en què es passa de dos carrils de circulació per sentit a un, contribueix a millorar l'oferta d'estacionament lliure en calçada en el barri de Falguera, compensant la reducció de places que es produeix arran de la reurbanització del carrer del Pla entre els carrers de Ramón y Cajal i Rupert Lladó. Alhora, es vol donar resposta per endavant a la reordenació de l'estacionament al municipi com a conseqüència de les obres del soterrament ferroviari.

  Amb la intervenció el gruix de la circulació en ambdós sentits queda segregada exclusivament a la calçada més propera al Parc Agrari, allunyant al màxim el trànsit respecte dels edificis, per reduir les molèsties que aquest pugui ocasionar als veïns propers. En aquest sentit, la circulació per la calçada que permet accedir al nou aparcament en cordó queda restringida exclusivament a l'ús de l'estacionament i serveis, sense que cap altre vehicle que realitzi un itinerari de pas per aquest tram hi pugui accedir. També s'han creat dos nous passos de vianants: un per facilitar l'accés al nou aparcament, en particular per part dels usuaris del CAP El Pla que hi accedeixin en cotxe, i un segon amb aquesta mateixa funció i que permet l'accés al Parc Agrari.

  Es preveu que la nova configuració comporti una millora en la seguretat al carrer del Pla: tal com apunten les darreres dades, aquest és un dels punts amb una concentració d'accidents més elevada de tota la ciutat. Segons alguns mesuraments de trànsit, la velocitat mitjana de circulació supera en alguns casos en molt el màxim permès de la via.

  Un altre benefici que se'n deriva de les obres realitzades serà la pacificació del carrer del Pla, integrant aquest vial dins de la trama urbana de Sant Feliu i eliminant l'efecte barrera que fins ara produïa entre l'àmbit residencial i l'espai del Parc Agrari. A més aquesta pacificació ha de permetre reduir el trànsit de pas registrat. Segons dades obtingudes a partir dels treballs de camp realitzats, prop del 70% dels vehicles que feien servir fins ara el carrer del Pla no tenien cap relació amb Sant Feliu (ni origen ni destinació a la ciutat), fent servir aquest vial com a alternativa a la B-23 en el tram que va des del pont de Molins fins a l'accés a la B-23 en sentit Barcelona situat a l'entrada de Sant Joan Despí.

  La remodelació del carrer del Pla és la primera fase inclosa en el seguit d'actuacions que contempla el Pla director del carrer del Pla. Les obres es van presentar a la ciutadania el passat mes de febrer, i s'inicien un cop aprovat el projecte al maig, i les corresponents licitacions i adjudicacions posteriors. Dilluns 12 de novembre es va fer una presentació del projecte als veïns i veïnes de la zona afectada, que es pot consultar en el document adjunt.

   

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar