Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/06/2019 04:09:42

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

  08/01/2019
  Lectures: 403
  Exposició fotogràfica de Francesc Boix coincidint amb el 80è aniversari del final de la Guerra Civil

  El 15 de gener s'inaugurarà l'exposició Els primers trets de Francesc Boix, a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, que es complementarà amb la projecció del documental Las dos guerras del fotógrafo Boix i de la pel·lícula El fotògraf de Mauthausen el 15, 16 i 17 de febrer. Boix és conegut amb aquest sobrenom per haver immortalitzat els horrors del camp de concentració nazi.

  En el marc del 80è aniversari de l'acabament de la Guerra Civil, el dimarts 15 de gener, a les 19 h, s'inaugurarà l'exposició Els primers trets de Francesc Boix, a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (c/ Clementina Arderiu, 23).

  L'exposició és una selecció de les primeres fotografies fetes per Francesc Boix (Barcelona, 1920- París, 1951), anomenat el fotògraf de Mauthausen, quan el 1938, durant la Guerra Civil espanyola, s'incorpora voluntàriament amb 17 anys a la 30a Divisió de l'Exèrcit Popular de la República.

  Els negatius van ser recuperats per la Comissió de la Dignitat i Fotoconnexió l'any 2013, i ens mostren imatges de la vida diària dels soldats a la rereguarda als fronts d'Aragó i del Segre. L'exposició ha estat comissariada per Ramon Barnadas i Ricard Marco de Fotoconnexió i produïda per l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

  El dia de la inauguració, el dimarts 15 de gener, a les 19 h, els comissaris faran una visita comentada. També diumenge, 27 de gener, a les 12 h, hi haurà un tour guiat per l'exposició.

  La mostra es podrà visitar fins al 17 de febrer, en aquest horari: de dilluns a dijous, de 8.30 a 14.30 h i de 15.30 a 19 h, i divendres, de 8.30 a 14.30 h.

  Pel·lícules sobre Boix al CineBaix

  Coincidint amb l'acabament de l'exposició, el CineBaix (c/ Joan Batllori, 21) prepara dues projeccions.

  El 14 de febrer, a les 19.30 h es projectarà a CineBaix el documental Las dos guerras del fotógrafo Boix, produït per RTVE i dirigit per Joan Sella, periodista de la mateixa cadena de televisió, amb un col·loqui posterior en el que intervindran els comissaris de l'exposició Ramon Barnadas i Ricard Marco, així com August Andreu, amic de Francesc Boix i de la seva família.

  A més, els dies 15, 16 i 17 de febrer es tornarà a projectar al CineBaix la pel·lícula El fotògraf de Mauthausen.

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar