Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/05/2020 07:17:07

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

10/01/2019
Lectures: 848
Els diàlegs participatius del soterrament demanen una ciutat verda i accessible

Els assistents als diàlegs van fer les seves propostes per a la ciutat que esdevindrà un cop se soterrin les vies. Una ciutat amb memòria, habitatge social, espais verds i equipaments culturals són, entre d'altres, les demandes amb més suport.

Entre els mesos de novembre i desembre han tingut lloc els tres diàlegs temàtics 'Identitat del nou Sant Feliu', 'Espai públic' i 'Edificis: equipaments habitatge i activitats econòmiques'. Aquestes sessions es van realitzar al Casal de Joves i als centres cívics de Mas Lluí i Les Tovalloles i allà la ciutadania va fer les seves propostes i va rebre informació de tècnics de l'Ajuntament en temàtiques com el transport públic, comerç, patrimoni, arquitectura o urbanisme entre d'altres. Amb aquestes activitats s'ha posat fi a les activitats d'aportació d'idees i propostes de manera presencial.

Sobre la identitat del nou Sant Feliu

En els tallers realitzats sobre la identitat del nou Sant Feliu les propostes que més suport han obtingut han estat les de la creació d'un espai que fomenti la cohesió social on s'eliminin les barreres i hi hagi un espai de trobada per als veïns i veïnes. Altres aportacions amb molt d'èxit han estat les d'un nou Sant Feliu verd i accessible per a tothom. Han destacat altres ítems com un espai connectat amb la ciutat i els altres transports públics. També s'ha proposat la creació d'un element que recordi la memòria de les víctimes dels atropellaments i la lluita pel soterrament. Pel que fa a l'edifici de l'estació, la majoria de persones assistents a les tres sessions de diàlegs han estat d'acord amb el fet de documentar i reconstruir l'edifici i donar-li una altra funcionalitat.

Sobre l'espai públic

El segon taller temàtic va tractar sobre l'espai públic i en ell es van recollir propostes on les que més suport van obtenir van ser les de la creació de parcs i zones verdes així com de passeig i descans amb bancs. L'oci, la cultura i el lleure infantil van obtenir també molts vots així com tenir un espai polivalent que es pugui adaptar a l'acte o esdeveniment que es faci. Pel que fa a la mobilitat els assistents als diàlegs han coincidit en rotund a donar prioritat als vianants, seguit de lluny de la bicicleta i el transport públic. La preocupació sobre l'aparcament ha estat present i la solució que han proposat els assistents ha estat fer aparcament soterrat.

Sobre els edificis

El darrer taller es va centrar en els edificis del nou Sant Feliu, englobant habitatges, equipaments i els dedicats a les activitats econòmiques. En aquest diàleg es va parlar de l'alçada màxima, localització o tipologia dels habitatges. A les tres sessions les propostes que més èxit van tenir van ser les de limitar l'alçada dels edificis, a la zona del camp de futbol i amb preferència de lloguer social per joves i gent gran així com habitatge protegit. En el cas dels equipaments, les preferències més nombroses han estat la creació d'un teatre, seguit d'un museu ferroviari i d'àmbit esportiu. Pel que fa als edificis d'activitats econòmiques els de restauració i comerç de proximitat són els que més suport han obtingut a les xerrades, seguit del fet de no voler una gran superfície a Sant Feliu. Han empatat les propostes d'un nou hotel i més oficines.

Per conèixer en més profunditat els resultats dels diàlegs els podeu consultar a la plataforma Decidim.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar