Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/08/2019 08:44:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

  05/02/2019
  Lectures: 1161
  S'obre concurs per a la gestió de la finca de Can Ferriol

  Amb l'objectiu de tornar a donar activitat agroramadera i forestal a la finca, l'Ajuntament de Sant Feliu i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola van acordar convocar la concessió de la gestió integral de la finca de Can Ferriol.

  Iniciat el procés de concessió, fins al 28 de febrer a les 14 h es podrà presentar la documentació a la seu del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Per participar és necessari presentar un avantprojecte tècnic de rehabilitació de la masia, un projecte de gestió agrària, ramadera i forestal de finca i un projecte de les activitats de difusió de l'activitat agrària i ambiental que s'hi desenvoluparan, entre altres documents. Podeu consultar aquí tota la informació i plec de clàusules.

  Es tracta d'una concessió d'economia col·laborativa i el retorn a l'agricultura de proximitat com a via que per revitalitzar l'activitat i les infraestructures del sector primari. D'aquesta manera, es pretén promoure el consum de productes agraris de proximitat, rehabilitar les construccions que formen la masia, fent que una part sigui habitatge i estigui sempre habitada i que pugui esdevenir un punt d'informació del Parc Natural i un punt de divulgació agroambiental.

  L'ús serà principalment agropecuari, de cultiu i pastura i suposarà una recuperació de les feixes, més protecció contra els incendis forestals i un mosaic agroforestal més gran i divers a la Vall de Can Ferriol, que pot beneficiar l'existència de més biodiversitat. Tota la finca està certificada ecològica i té una gran varietat d'ecosistemes que permeten una gestió diversificada de la finca com ara un ramat, apicultura, horta, fruits secs, oliveres, etc. 

  El terreny té 1.750 m2 d'horta de regadiu amb una bassa d'uns 70.000 litres i 10.500 m2 de camps herbacis de secà, tots inscrits al Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), així com una cleda de 2.200 m2 amb un cobert ramader de 80 m2 amb recollida d'aigües pluvials. A més està ubicat a la vall de la riera de la Salut i té 89 hectàrees, gran part d'elles de bosc mediterrani, que han estat gestionades els últims anys mitjançant un Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal. Del total d'hectàrees, 35 formen part d'una replantació de 13.000 pins pinyoners duta a terme durant els anys 87 i 88.  

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar