Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/08/2019 07:32:29

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

  05/02/2019
  Lectures: 428
  El 44è Premi de Poesia Martí Dot aconsegueix la segona millor participació de la història del certamen

  Un cop finalitzat el termini de presentació d'obres a la 44a edició del Premi de Poesia Martí Dot, s'han presentat 18 poemaris, la segona millor participació de la història del certamen. Els treballs han estat escrits per 10 poetes i 9 poetesses, ja que un dels poemaris ha estat signat per dos autors. La mitjana d'edat dels participants és de 27 anys.

  Pel que fa a la procedència, la majoria d'autors són d'arreu dels Països Catalans: 10 de Catalunya (9 de Barcelona i un de Tarragona), 4 de les Illes Balears i 3 de la Comunitat Valenciana. Enguany, però, també s'ha presentat un poemari de Portugal.

  Cal destacar que per segon any consecutiu hi ha representació local amb un participant de Sant Feliu de Llobregat. Una altra de les peculiaritats d'enguany és que s'han presentat dos poemaris il·lustrats.

  Les dades de participació d'aquesta edició reflecteixen, per una banda, el bon moment que viu la poesia catalana, sobretot entre el públic jove, amb la proliferació de nous creadors cada vegada més presents als ambients culturals i literaris. I per l'altra, mostren que la nova etapa del Premi Martí Dot, iniciada a començaments d'aquesta dècada, està consolidant poc a poc el premi com una de les grans cites anuals per a joves poetes i poetesses, ja que es tracta del segon premi més veterà de poesia per a joves de tot Catalunya.

  El Premi de Poesia Martí Dot, convocat per l'Ajuntament, té com a objectiu promoure la creació literària en català i ajudar els joves poetes i poetesses a donar a conèixer la seva primera o segona obra. El certamen és obert a la participació de persones menors de 36 anys que presentin un recull de poemes originals i inèdits, escrits en català, en quantitat suficient per integrar un volum, aproximadament uns 300 versos.

  El premi està dotat amb 1.500 euros i la publicació de l'obra guanyadora a la col·lecció de poesia de Viena Edicions. A més, la persona guanyadora participarà en un mínim de dos recitals poètics organitzats per l'Ajuntament durant l'any 2019. El veredicte es farà públic en l'acte del lliurament del premi, en el marc de la celebració de la Setmana de la Poesia de Sant Feliu, que es desenvoluparà del 20 de març a l'1 d'abril de 2019.

  El premi es va crear al 1974 per tal de difondre la poesia en llengua catalana entre el jovent. Al llarg de la seva existència aquest guardó ha servit per posar a l'escenari literari poetes i poetesses com Vicenç Villatoro (1978), Agustí Vilar (1979), Xavier Pérez i Torío (1984) o Míriam Cano, Aina Torres, Raquel Santanera, Guim Valls o Oriol Sauleda en els darrers anys.

   

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar