Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/08/2019 17:37:50

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

  14/03/2019
  Lectures: 449
  Sant Feliu revalida per sisè any el Segell Infoparticipa amb la màxima puntuació en qualitat i transparència del web municipal

  L'Ajuntament de Sant Feliu ha rebut aquest dimecres, 13 de març, per sisè any consecutiu, el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que avalua els webs municipals. L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José ha rebut el guardó en un acte celebrat a l'edifici del Rectorat del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. La d'aquest 2019 ha estat la sisena edició del Segell InfoParticipa que premia els ajuntaments, així com les pàgines web dels consells comarcals.

  El web municipal ha rebut la màxima puntuació per rebre el segell, és a dir, ha complert el 100% dels 52 indicadors avaluats. Aquesta puntuació ha estat possible gràcies al treball i l'esforç de molts treballadors i treballadores que amb la seva feina diària contribueixen a assolir aquestes fites, per tant, aquest és un reconeixement a la seva feina.

  Al Mapa Infoparticipa estan publicats els resultats de les avaluacions dels webs de tots els ajuntaments catalans. Per tal de rebre el Segell Infoparticipa, cal que els webs hagin rebut com a mínim una puntuació superior al 75% dels indicadors analitzats.

  Aquesta és la 6a edició del Segell Infoparticipa per als ajuntaments, en què s'han mantingut els mateixos indicadors de l'anterior edició a excepció del que feia referència al Pla de Govern, que s'ha substituït pel rendiment de comptes però s'ha incrementat el nivell d'exigència de qualitat referent a les informacions. En aquest sentit es requereix una informació més detallada i comprensible en els indicadors referits a les retribucions i en les declaracions de béns i d'activitats dels càrrecs electes. També s'intensifica l'exigència d'actualització i d'ubicació. En el cas dels documents comptables, de contractació i/o financers s'ha tingut en compte la publicació d'un històric i es valora la idoneïtat de la seva validació si es dona el cas de que falti alguna actualització puntual de 2018.

  El Mapa InfoParticipa és una eina impulsada pel LPCCP de la UAB l'any 2012 per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.

  L'acte conduït pels periodistes Núria de José i Dani Gutiérrez ha estat presidit per la rectora de la UAB, Margarita Arboix. A més, també ha comptat amb les intervencions d'Amparo Moreno, directora del LPCCP; Jaume Viñeta, coordinador de Focus Grup sobre transparència i qualitat de la informació de les administracions públiques i Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar