Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
17/01/2021 07:40:51

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

29/03/2019
Lectures: 1623
El Ple de març aprova les bases del Concurs internacional per projectar l'espai sorgit pel soterrament

Entre els 34 punts i 6 mocions es van aprovar 3 plans estratègics i la incorporació de producte fresc en el Banc d'aliments, mitjançant un conveni amb Càritas.

Un dels punts destacats va ser la moció de la Ponència Unitària de Soterrament per donar conformitat a les bases del Concurs internacional de projectes per al nou espai de centralitat urbana a la ciutat arran del soterrament de les vies del tren.

Les bases, que recullen requeriments de ciutat fruit del procés de participació dels darrers mesos, tenen per objectiu establir les condicions jurídiques i tècniques que regiran el Concurs internacional. Aquest punt es va aprovar per unanimitat. L'alcalde, Jordi San José, va anunciar que aquest divendres Adif aprovarà la licitació de les obres del soterrament de les vies del tren.

Aprovats tres plans: d'Accessibilitat, de Projecció Internacional de Sant Feliu i de Cooperació al desenvolupament
El Pla d'Accessibilitat i el Protocol per a la participació dels diferents col·lectius en la millora de l'accessibilitat es va aprovar per unanimitat. Aquest Pla identifica les barreres arquitectòniques en els diferents àmbits, com via pública, edificis, transports i comunicació, i estableix un programa per a la seva progressiva eliminació.

El de Projecció Internacional es va aprovar amb els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC i regidor no adscrit; amb els vots en contra d'ERC i VSF; i l'abstenció de PDeCAT, Cs i PP. El Pla planteja projectar Sant Feliu com una ciutat de valors, innovadora, dinàmica, cohesionada socialment i respectuosa amb el medi ambient.

Per últim, el Pla de Cooperació al desenvolupament es va aprovar per unanimitat amb l'abstenció de Ciutadans. Es tracta del primer Pla Municipal de Cooperació al Desenvolupament de l'Ajuntament, i planificarà el període 2019-2023.

Incorporació del producte fresc al Banc d'aliments
El Consistori va aprovar per unanimitat el conveni amb Càritas Diocesana de Sant Feliu, mitjançant el qual el Banc d'aliments incorporarà el producte fresc i d'higiene personal.

Es tracta d'una targeta que es lliurarà a les famílies usuàries del Banc d'aliments amb menors al seu càrrec. D'aquesta forma podran adquirir aquests productes en el comerç amb el què Càritas té conveni.

L'alcalde va apuntar que, més que una prova pilot, "és un primer pas per a un sistema d'equitat". La regidora de Serveis Socials, Mireia Aldana, va informar que 460 famílies del municipi seran beneficiàries d'aquest conveni amb Càritas fins al desembre d'aquest any.

Subvencions per a habitatge que s'incorporin a la Borsa de Lloguer Social
Es van aprovar per unanimitat, amb l'abstenció del regidor no adscrit, les bases per a la concessió de subvencions a persones propietàries d'habitatges que realitzin millores per a la seva habitabilitat interior i que els incorporin a la Borsa de Lloguer Social de Sant Feliu. També es van aprovar per unanimitat convenis amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Mocions
En l'apartat de mocions, va haver-hi dues generals presentades per ICV-EUiA. En primer lloc, el consistori es va adherir al Manifest de l'Associació Trans*Baixpower, en el dia de la visibilitat Trans*, que serà aquest diumenge, 31 de març. Des de divendres la bandera Trans* penja del balcó de l'Ajuntament.

L'altra moció general, per lluitar contra la criminalització dels joves migrats sols i dotar econòmicament l'estratègia catalana d'acollida i integració. Es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, PDeCAT, ERC, C's, un regidor de VSF, el regidor no adscrit; i els vots en contra del PP i l'abstenció d'un regidor de Veïns.

Es van aprovar per unanimitat tres mocions urgents: concedir una ajuda de 2.500 euros a Creu Roja Espanyola per pal·liar els efectes del tifó Idai a Moçambic i una altra sobre la Declaració Institucional de les Ciutats Defensores dels Drets Humans 2019. També es va aprovar un expedient de modificació de crèdit.

Altres punts
Tots els grups municipals van donar suport a assignar el nom d'Elisabeth Eidenbenz al nou espai públic que estarà situat entre els carrers de Sant Antoni, Josep Maria de Sagarra i Armenteres.

El Ple va aprovar per majoria, amb l'abstenció de VSF, concedir subvencions a les entitats culturals Centro Cultural Recreativo Joan del Batlle, Ateneu Santfeliuenc i Associació per a la promoció de l'espectacle infantil i juvenil.

També es van aprovar el Protocol de la Festa de Tardor després de resoldre les al·legacions que s'hi havien presentat. Va comptar amb el suport de tots els grups i l'abstenció de C's.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior