Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/07/2019 18:46:12

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

  15/04/2019
  Lectures: 327
  La XVI Setmana per la Llengua amb motiu de l'any Joan Brossa

  Del 23 d'abril al 5 de maig Sant Feliu acull una la XVI edició de la Setmana per la Llengua. Una iniciativa organitzada amb l'objectiu de donar a conèixer la llengua i la cultura catalanes a través d'una àmplia i variada oferta d'activitats com xerrades, espectacles, teatre, cinema i exposicions. El programa d'enguany inclou propostes diferents per commemorar l'any del poeta català Joan Brossa, incloses també les activitats vinculades a la Diada de Sant Jordi que podeu consultar en l'agenda municipal.

  La Setmana per la Llengua començarà el dimarts 23 d'abril amb els actes de la Diada de Sant Jordi i continuarà dimecres a les 19 h a la Biblioteca Montserrat Roig amb la presentació de l'edició del llibre Amb sabates de molsa, de Joana Raspall, a càrrec de Pere Martí, i del seu disc Papallones: un recull de poemes musicals de l'escriptora local, a càrrec del seu autor Carles Cuberes.També el mateix dimecres s'inaugurarà l'exposició "Fusta, paper, tisora", una exposició per recordar al poeta, dramaturg i artista plàstic català Joan Brossa, amb motiu de la celebració dels seus 100 anys de naixement. També amb motiu de l'any Joan Brossa, es farà la presentació del llibre Most de mots, de Ferran García Mallol a l'Ateneu Santfeliuenc.

  L'acte central de la XVI Setmana per la Llengua serà la xerrada "Joan Brossa: les mil cares del poeta", a càrrec del crític literari Jordi Marrugat, que tindrà lloc al Centre Cívic Les Tovalloles el dimarts 30 d'abril, a les 19 h.  

  Entre les propostes de la Setmana per la Llengua destaca l'espectacle familiar "Brossabadat", a càrrec de Màgiadiver sobre la poesia de Joan Brossa i altres poetes que es farà als jardins del Palau Falguera el divendres 26 a les 18 h. També, adreçat als més petits, Calaix de Sastre farà dues representacions de la popular llegenda del cavaller i el drac a  a la plaça de la Vila el dissabte 27 i a la plaça de la Salut el dimarts 30, ambdues a les 18.30 h.

  Una altra activitat característica de la Setmana per la Llengua és la festa anual de reconeixement del Voluntariat per la llengua, que tindrà lloc el divendres 26 d'abril, a les 19.30 h, al Centre Cívic Les Tovalloles amb música en directe.

  Any Joan Brossa

  L'any 2019 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Joan Brossa per celebrar els 100 anys del seu naixement. La commemoració va començar oficialment el passat 19 de gener i s'allargarà fins al 30 de desembre, aniversari de la mort de Brossa.

  La poesia era per a Brossa una eina al servei de la comunicació, sense divisió de gèneres, oberta, transversal, polièdrica. De forma autodidacta, va beure de la tradició literària del país i es va nodrir de les tendències creatives europees per tal de crear un llenguatge, un univers propi, que el converteix en un dels màxims representants de la segona avantguarda catalana.  

  Concurs de microrelats

  Sant Feliu, com a Ciutat de les Roses, viu amb especial intensitat la celebració i celebra un concurs de microrelats en català a través de la xarxa social Twitter fins al 30 d'abril. Per participar només cal piular històries de fins a140 caràcters de temàtica lliure, mencionant el compte @concurs_sj_sf. Els 5 millors relats obtindran premis culturals i es faran públics a través del lloc web municipal i la pàgina Facebook de l'Ajuntament de Sant Feliu.

  Comparteix
  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar