Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
14/07/2020 13:11:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

07/06/2019
Lectures: 646
Francesc Baltasar rep la Medalla de la Ciutat

El primer alcalde de la democràcia a Sant Feliu, Francesc Baltasar, va rebre la Medalla de la Ciutat a la Sala Ibèria amb unes 300 persones de públic. En l'acte, conduït pel periodista santfeliuenc Joan Salvat, també es va commemorar el 40è aniversari dels ajuntaments democràtics.

Francesc Baltasar és el novè santfeliuenc distingit amb la Medalla de la ciutat. El guardó premia els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu que contribueixen al progrés moral o material del municipi o al seu prestigi.

L'alcalde en funcions de Sant Feliu, Jordi San José, va obrir l'acte reconeixent tots els regidors de la democràcia i va anomenar els que han mort, que van rebre un aplaudiment. San José va recordar com era Sant Feliu abans i el desig que van tenir els primers ajuntaments de fer que tota la població fos un sol poble en termes socials i urbans.

La cerimònia va comptar amb la participació de personalitats santfeliuenques rellevants. 

La historiadora Carme Sanmartí va glossar els primers anys de la democràcia a Sant Feliu, les poques dones regidores que hi havia als primers ajuntaments democràtics, així com la separació entre ciutadania i classe política.

El periodista Francesc Escribano va recordar l'alegria de la ciutat, i sobre Francesc Baltasar va dir: "En Cesc era un tipus normal, que somreia, que escoltava... L'interessava molt tot. Per això vas tenir l'èxit que vas tenir".

L'exdiputada del Congrés dels Diputats, Carme Solsona, va explicar que una de les coses que intentava era el soterrament de la via del tren i va recordar quan un company li va dir: "Carme, truca al teu alcalde [Francesc Baltasar] que hem aconseguit pressupost".

El periodista Jordi Juan va definir Baltasar com "una persona molt accessible, molt oberta" i va afegir: "Els companys de l'època li deien El torero, perquè tenia molta habilitat per evitar les mil i una cosetes que es fan a la política". 

A continuació, l'alcalde en funcions, Jordi San José, va posar la Medalla de la Ciutat a Francesc Baltasar. El públic es va posar dempeus i li va dedicar un llarg aplaudiment.

En el seu parlament, Francesc Baltasar va destacar que ser alcalde ha estat l'experiència més gran i gratificant de la seva vida. Va donar les gràcies a partits, entitats, sindicats, treballadors i ciutadans, entre d'altres col·lectius. Baltasar va fer un repàs del seu servei i va assegurar que la reobertura del Palau Falguera és del què està més satisfet. El primer alcalde democràtic de la ciutat va afirmar que moltes persones poden fer seva aquesta medalla de la ciutat, i se la va dedicar a totes les persones, especialment a la seva família.

Durant l'acte es van fer dos passis de fotos repassant la història de Sant Feliu. Al final, tots els regidors i regidores van pujar a l'escenari per a fer una foto de família.
 

Àlbum de fotos

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar