Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/12/2019 06:33:11

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

12/06/2019
Lectures: 2282
Lidia Muñoz escollida nova alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat

El dissabte 15 de juny, a les 12 h, va tenir lloc a l'auditori del Palau Falguera el ple extraordinari de constitució i presa de possessió dels regidors i regidores per al mandat 2019-2023 i la investidura de la nova alcaldessa, Lídia Muñoz.

Una investidura anunciada dijous passat quan Sant Feliu en Comú Podem i Esquerra Republicana, van signar públicament un acord de govern en el que remarcaven les seves coincidències programàtiques i d'agenda transformadora de la ciutat. 

Muñoz ha estat investida alcaldessa per 11 vots, 10 dels i les membres del seu futur govern, i un vot de Tots Som Sant Feliu, que el seu portaveu ha explicat com a un vot de responsabilitat per facilitar la investidura. 

L'altra candidata més votada ha estat la Lourdes Borrell, amb 6 vots, tots de membres del seu grup municipal. 

En el discurs d'investidura l'alcaldessa va començar amb unes paraules d'agraïment a l'alcalde sortint, Jordi San José, afirmant que "amb tu he après el que és governar la ciutat des de la transformació, el compromís i amb les prioritats sempre clares". Muñoz va destacar que posarà l'accent en el "feminisme i les lluites d'igualtat", afirmant en que la seva voluntat és traslladar una mirada més jove i plural "que aprofiti el llegat de transformació d'aquests 40 anys, renovant els reptes". Pel que fa al pacte amb ERC la nova alcaldessa va recordar que ambdues forces han arribat a un acord en clau local, "centrat en línies programàtiques compartides i una agenda transformadora per a Sant Feliu". Va acabar la seva primera intervenció com a alcaldessa amb una cita de Rosa Luxemburg: "seguirem lluitant per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures".

En referència a l'acord amb ERC, el portaveu d'ECP-ECG Manel Martínez va afirmar que "aquest no va de repartiment de càrrecs, va de programa i de com volem i podem aplicar-ho, va de Sant Feliu i del model de ciutat que compartim". Martínez va qualificar aquest mandat com "molt especial", atès que "comencem una nova dècada d'Ajuntament democràtic i també serà el mandat de l'inici del soterrament a finals d'aquest any".

El portaveu d'ERC, Oriol Bossa, va afirmar en el seu discurs que "Esquerra ha triat canvi per la ciutat de Sant Feliu", destacant els valors republicans com a base "i pilar fonamental" per desenvolupar l'acció de govern conjunta amb ECP-ECG. Bossa va voler deixar constància que "la opció que ha triat Esquerra Republicana de Sant Feliu no és l'opció fàcil, ni la més còmoda", però que accepten el repte de formar govern "perquè sabem que podem elaborar una agenda transformadora per a la ciutat".

Per la seva banda Lourdes Borrell, portaveu del PSC, va lamentar que "la segona força no ha acceptat que no ha guanyat les eleccions, i no ha volgut compartir amb els qui vam ser socis de govern", en referència al mandat passat gràcies al qual, segons Borrell, "la ciutadania ha valorat l'acció de govern i ha posat les 2 formacions en majoria absoluta".

El portaveu de Ciutadans, Xavier Alegre, va adreçar-se a l'alcaldessa tot demanant-li "buscar consensos amb la resta de grups del consistori", apel·lant a la situació en minoria del govern i afirmant que "com que no sabem si el govern serà fort, li demano que ho sigui l'Ajuntament".

Jaume Manyoses, portaveu de Tots som Sant Feliu, va justificar el vot de la seva formació que va permetre la investidura de la nova alcaldessa explicant que "hem fet un vot en blanc i un a favor de la Lidia Muñoz per responsabilitat". Manyoses assegura que faran una oposició "constructiva i de mà estesa" tant amb el govern com amb la resta de grups de l'oposició.

Silvestre Gilaberte va fer esment al seu discurs als grans temes de ciutat com el soterrament, i va expressar la seva preocupació sobre el fet de què "el nou govern no mantingui la necessària neutralitat municipal". 

Un consistori amb menys forces polítiques

Els resultats de les eleccions municipals del 26M a Sant Feliu han deixat un consistori format per sis de les nou forces polítiques que optaven a tenir representació. El PSC va ser la força política més votada a Sant Feliu amb 5.307 vots (23,70 %), fet que atorga als socialistes 6 regidors, dos més que a les eleccions de 2015. La segona força és Sant Feliu En Comú Podem-En Comú Guanyem, que va aconseguir 4.822 vots (21,53 %) i 5 regidors, un menys que als anteriors comicis. En tercer lloc se situa ERC-AM, amb 4.777 vots (21,33 %) que puja de 3 a 5 regidors. Ciutadans se situa en quarta posició en el mapa electoral del municipi, en obtenir 2.265 vots (10,11 %) i 2 regidors. La cinquena força és Tots som Sant Feliu-Junts per Catalunya (JxCat-JUNTS), amb 1.865 vots (8,33 %) i 2 regidors. Veïns per Sant Feliu va aconseguir 1.282 vots (5,72 %) i un regidor. Després de les darreres eleccions municipals, han quedat fora del consistori el PP, que tenia una regidora, VOX i Fem Poble.

Pacte d'esquerres entre En Comú Podem i ERC

Sant Feliu En Comú Podem-En Comú Guanyem (SFECP) va aprovar el 7 de juny en assemblea per un 94% dels vots un acord de govern per als propers quatre anys amb Esquerra Republicana de Sant Feliu. Aquest pacte permetrà sumar els 5 regidors i regidores de SFECP i els 5 regidores i regidores d'ERC, donant com a resultat un govern d'esquerres que es quedaria a 1 regidor d'obtenir la majoria absoluta.

Trajectòria de l'alcaldessa de Sant Feliu

Lidia Muñoz Cáceres va néixer a Sant Feliu el 8 d'abril de 1981. És veïna del barri de Falguera. És llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, i estudiant de postgrau en Comunicació política i institucional. És membre del Consell Nacional d'ICV, i presidenta d'ICV a Sant Feliu de Llobregat.

És regidora des de 2003. Des del mandat 2011 ha estat la regidora portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA i responsable de polítiques relacionades amb l'urbanisme, habitatge, joventut, participació, dones i igualtat.

Consulteu la galeria d'imatges a Facebook

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar